Tel: +36 1 322 2519
Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: UAAPOTW

Universal Audio Apollo Twin Duo

Archív termék

Részletek

Bontott, korábbi bemutatótermi darab, teljeskörű garanciával, hibátlan esztétikai és műszaki állapotban!

Megérkezett a Universal Audio Apollo család kompakt, hordozható tagja, az Apollo Twin! 

Az Apollo által nyújtott szolgáltatások és pluginek minősége ezentúl mobil, hordozható formában is elérhetővé vált ezáltal.

Thunderbolt csatlakozásának köszönhetően a PCIe busztól elvárt rendkívül kis latency mellett tudunk UAD-2 DSP plugineket futtatni akár mobil környezetben is. A többi Apollo kártyától megszokott valósidejű effektezés nem csak a két analóg bemenetén, de az ADAT bemenetére is lehetséges! Minden csatornán egyidejűleg 4 effektet használhatunk szinte észrevehetetlen késés mellett. 

Unison Preamp

Pluginek betöltése esetén képes a bemenetek impedanciáját, a gain struktúra működését analóg vezérlésű áramkörén keresztül módosítani, attól függően, hogy a modellezett plugin milyen bemeneti szekcióval rendelkezett. Ezt a funkciót egyelőre az LA-610B csöves preamp plugin tudja, de következő frissítéssel várhatóan a többi UAD plugin is megkapja ezt a remek funkciót.
Természetesen az Unisone Preamp a korábbi Apollo kártyákra is elérhető lesz hamarosan.

Kimagasló hangminőség  - 24-bit/192kHz

Az UA ismét a mai számítógép alapú stúdiókra helyezte a hangsúlyt az Apollo Twin tervezése közben, céljának tekintve a kompromisszum-mentes hangminőség, alacsony torzítást és a lehető legmagasabb dinamika elérését. Az Apollo prémium minőségű mikrofon előfokokat tartalmaz, top-end konvertereket melyek alkamasak bármilyen audio folyamat megoldására, legyen az felvétel, valósidejű keverés, utómunka vagy mastering. Számtalan mai napig sztenderdnek számító analóg berendezés került már ki a Universal Audio fejlesztőitől, íme az újabb esélyes.

Valósidejű UAD pluginek

Mivel az Apollo-ban megtalálható egy UAD-2 Duo DSP kártya, így lehetőség van a bejövő analóg vagy digitális csatornákra egyidejűleg akár 4 UAD plugine-t rakni, így lehetővé válik, hogy 1,1msec késéssel keverjük és effektezzük a zenéinket a segítségével. Remek felhasználási terültete a koncert keverés, mivel akár számítógép csatlakozása nélkül is képes betölteni az utolsó Project routolását és effektjeit, így stand-alone több sávos effektprocesszornak és keverőnek is használható, mindezt 2msec késés alatt.

DAW integráció

Természetesen Core Audio és ASIO drivereken keresztül az összes népszerű zenei szoftverrel használható, legyen az Logic, Cubase, ProTools, Ableton, stb. Az Apollo keverő programjának van egy plugin verziója, amellyel az aktuális projektünkhöz tudjuk menteni az Apollo keverő és plugin beállításait, hogy rögtön visszahívható legyen a komplett project. Router, mixer és plugin total-recall már a project megnyitásakor.

Tulajdonságok

 • UAD-2 Duo DSP teljesítmény
 • 2 analóg bemenet és 6 analóg kimenet elsőosztályú 192kHz/24 bit konverterekkel
 • Valósidejű effektek futtatása, közel késésmenetesen (1,1msec)
 • Thunderbolt interfész
 • 2 prémium mikrofon/vonali szintű előerősítő, előlapi hangszer bemenettel
 • Kimagasló minőségá fejhallgató kimenet
 • 8 csatornás optikai ADAT bemenet
 • Kompromisszummentes analóg tervezés, válogatott alkatrészek, masszív felépítés
 • Analog Classics plugincsomag: LA-2A, 1176LN, Pultec EQP-1, Softtube Amp Room Essentials
 • Plugin támogatás: AudioUnit, VST, RTAS, AAX64
 • Thunderbolt kábel nem tartozéka!

További Információk

Garancia: 3 év
Támogatott platform Windows , Mac
Interfész típusa Thunderbolt
Analóg bemenetek
Universal Audio Apollo Twin Duo
2
Analóg kimenetek
Universal Audio Apollo Twin Duo
6
Mikrofon bemenetek
Universal Audio Apollo Twin Duo
2
Fejhallgató kimenetek 1
DSP effektek Monitoringhoz és szoftverhez
Universal Audio Apollo Twin Duo
Digitális bemenet ADAT
Universal Audio Apollo Twin Duo
Digitális Kimenet Nincs
Max. Mintavételi frekvencia 192kHz
Max. Mintavételi bitmélység 24 bit
Bus Powered
Universal Audio Apollo Twin Duo
Nem. A tápegység tartozéka
Universal Audio Apollo Twin Duo
Word Clock Nem
Nettó súly 1,3kg
Bruttó súly 1,8kg
Megjelenés dátuma 2014.01.23.
Rendezés: DESC
Laptoppal is lehet stúdiózni, végre. G. Iván véleménye
Ár / érték
Minőség
Elképesztő kis cucc, fantasztikus hangminőséggel. Az újfajta unison technológiájú előfokok számomra nagy előrelépést jelentenek. Nyilván nem tudják pontosan ugyanazt, mint a vas testvéreik, de van karakterük, és szerethető karakterük van.
Az ember annyira szeretné kihasználni a DSP lehetőségeit, hogy könnyű túllőni, mondjuk 4db. NEVE 1073 előfokkal. Régebbi pluginek közül 32 sávon is lehet csak UAD-dal dolgozni.
Persze, ha az ember ügyes, és jól gazdálkodik az erőforrásokkal, akkor a világ legjobb cucca. (Elküldve 2014. november 15.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(3 volt 3 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)
Top quality! B. Péter véleménye
Ár / érték
Minőség
Most már szinte kízárólag csak szoftverekkel dolgozom, ezért a be/kimenetek száma tökéletesen elég. Akinek vannak külső eszközei annak a nagyobb Apollo az ideális opció, ez kétségtelen. Az egyik legbüntetőbb dolog ebben a kis cuccban az az előfok. Ha 10 éve valaki azt mondja, hogy egy plugin tud impedanciát állítani biztos kinevetem. Mindig problémám volt azzal, hogy nem tudtam a például az SM7B-t rendesen meghajtani, de ez a kis kütyü sokkal jobban meg tudja, mint az előző előfokaim (pl. Rme QuadMic, EMU 1820m) Félreértések elkerülése érdekében azért nyilvánvalóan nem úgy, mint egy kétszer ennyibe kerülő előfok. Hangkártyákról való beszélgetéseknél mindig elő kerül a latency téma. Erről annyit tudok írni, hogy működik, pontosan, stabilan. Nagyon nem állítgattam semmit mert ami jó nekem minek állítsam át. 60 sávos projektet teli UAD pluginnel gyönyörűen elvisz, hasonlóképpen mint az RME+UAD2 solo régebbi kombóm. Aki még csak ismerkedik ezzel a hangkártyával biztosan a kérdések egyike, hogy ha ilyen pici miért ilyen drága? A hangkártya mellett benne van egy 2 DSP magos UAD2-es kártya ami a review írásakor önmagában több mint 200e forint ha a PCIe kártyával hasonlítjuk össze. Ár/érték arányban az UAD pluginek szerintem verhetetlenek. Érdemes figyelni az akciókat, az UA hírlevélre feliratkozni. A pluginjeim jelentős részét féláron be tudtam szerezni egy kis türelemmel. Ideális választás ez a hangkártya ha főleg szoftverekkel dolgozol és/vagy mobillá szeretnéd tenni magad. Az utóbbi volt nekem a prioritás. Egy olyan minőségi hangkártya ami a laptoppal együtt a hátizsákban is elfér és minden UAD plugin fut rajta. 2 apró negatívum : kell neki tápegység és nem jár hozzá thunderbolt kábel. Üdv, jó Apollózást! (Elküldve 2014. október 28.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(5 volt 5 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!