Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Új Termékkód: UA_APLS

Universal Audio Apollo Solo

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

179 900 Ft
Darab

Részletek

Hangkártya a jövő generációjának Mac-re és PC-re - mostantól a komplett LUNA zenei stúdió rendszerrel kiegészülve!

A Universal Audio Apollo Solo TB3 (korábbi nevén Arrow) hangkártyája különleges képességeivel kimagaslik a teljes mezőnyből: beépített processzora révén képes a világ legkeresettebb és legdrágább vintage stúdióberendezéseinek (előrerősítők, kompresszorok, hangszínszabályzók, effektek, szalagosmagnó stb) hangját utánozni, mégpedig valós időben, gyakorlatilag nem észlelhető késéssel (latency).

Az új LUNA stúdió rendszerrel immáron képesek vagyunk a hagyományos analóg eljárás szerint dolgozni: a felvétel és a keverés is történhet ugyanazzal a profi, végleges hangszínnel kompromisszumok és demó-hangzás nélkül. Ez az, ami inspiráció szempontjából perdöntő jelentőségű lehet.

Figyelem, a LUNA kizárólag OSX rendszeren fut!

-> TUDJ MEG TÖBBET A LUNÁRÓL EBBŐL A CIKKÜNKBŐL! (KATT) <-

Íme a kompakt UAD hangkártya: az Apollo Solo TB3!

Szeretnéd élvezni az Apollók speciális hangzását, az izgalmas képességeit, de nincs igényed annyi kibejáratra, kevesebb effekt is elegendő számodra, viszont fontos a mobilitás? Jó hírünk van: az Apollo Solóval rengeteget spórolhatsz. Mindössze egy Thunderbolt 3-as csatlakozóval rendelkező számítógépre van szükséged, és bárva elviheted magaddal a nagy stúdiók hangzását.

A kis interfész frenetikus konvertereket, UNISON technológiás nagyteljesítményű mikrofon előerősítőt, és hardveresen támogatott, CPU-t nem terhelő DSP effekteket hordoz. Azonnal, késés nélkül lehet hozni pl. a 610-es csöves előfok, az LA-2A, a 1176-os kompresszor, a Marshall Plexi és Ampeg erősítők és spéci stúdióberendezések varázslatos hangját a létező legautentikusabb szimulációkban.

Arrow"

A teljesítményről

Az Apollo Solóban egy dedikált processzor végzi a valós idejű effektezést és felel a monitor rendszerért. Bár ugyanazokat plug-ineket alkalmazza és ugyanolyan minőségben mint nagyobb testvérei, azokból egyidejűleg csak kevesebbet tud futtatni. Ide kattintva az alábbi táblázatból megtudhatod, hogy pontosan melyikből mennyit.

Természetesen ha kifogysz “DSP szuflából”, a modern DAW szoftverek lehetővé teszik, hogy a sávjaidat “freeze”-eld (előre leszámolja, aminek előnye, hogy felszabadul a DSP újabb pluginekre, hátránya pedig az, hogy minden további változtatáskor újra kell számolja a sávot). Egy másik módja a teljesítmény növelésének további UAD-2 Satellite Thunderbolt DSP kártyák vagy további Thunderbolt csatolós Apollo X hangkártyák láncba fűzése.

Videó: énekfelvétel készítése otthon Universal Audio Apollo hangkártyával (Koszi Janka és Silk-már jócskán outdated, 2016-os, de a tanulsága miatt hasznos)

(megjegyzés: a régebbi videónkban az Apollo Twin látható ugyanezekkel a funkciókkal)

Változatos hangzás

Más hangkártyák elsősorban arra törekednek, hogy minél kevésbé színezzenek, minél transzparensebbek legyenek, vagyis ne legyen “saját hangjuk”. Nem ez a helyzet az Apollo Solóval! Itt a tiszta hangon kívül lehetőséged van kreatívnak lenni. Művészi megfontolásból legendás előerősítők hangját képes utánozni már a felvételkor is. Kicsit olyan ez, mint a képeknél a különféle szűrők: kérhetünk öregesebb, torzabb, orrosabb, modern stb hangzást. Alkalmazásuk révén a felvétel sokszínűbb, érdekesebb lehet, az egyes sávoknak önálló, saját karaktert adhatsz.

A beépített Unison™ technológia révén már bemeneti szinten elkezdi emulálni a legmenőbb Neve, API, Manley, Helios, SSL, UA és egyébb eszközök hangját. A megfelelő plug-inek betöltése esetén képes a bemenetek impedanciáját, és a gain struktúra működését analóg vezérlésű áramkörén keresztül módosítani, attól függően, hogy a modellezett plug-in milyen bemeneti szekcióval rendelkezik. Nélkülözhetetlen ez pl. a gitárpedál szimulációkhoz, miként a pedálok bemenete jelentősen eltér a hangkártyákon alkalmazott bemenetektől. Az Unison™ Preamp gyakorlatilag modellezi az eredeti eszköz bemenetét, és így még közelebb kerül a valósághoz.

A csodálatos LUNA stúdió rendszer

Az Apollo Solo TB3 minden nagyobb zenei szoftverrel kiválóan működik, így pl. a népszerű Logic Próval, Ableton Live-val, Pro Tools-szal, stb. Amikor viszont a saját új, LUNA szoftverével használjuk, egy új világ nyílik ki előttünk: ezúttal a monitorozás és a keverés is DSP támogatást kap, és minden munkafázis elfér egyetlen ablakban. A LUNA támogatja az Audio Unit plugineket, továbbá saját virtuális hangszereket és kiegészítőket ad a rendszerhez (LUNA Extensions és LUNA Instruments). A beépített Neve összegző, a többsávos Studer magnó, a MiniMoog sztintetizátor és a többi nyalánkság mind rendelkezésre áll ahhoz, hogy a LUNA szoftverből és az Apollo hangkártyából összegyúrjuk a világ leginspirálóbb zenei platformját! A LUNA jelenleg kizárólag MAC-re érhető el.

Universal Audio LUNA screenshot

Realtime Analog Classics Plus Szoftvercsomag

Az Apollo Solo TB3-hoz a Realtime Analog Classics plug-in csomag jár alapból. Ezek:

Tulajdonságok

 • Asztali Thunderbolt 3 audio interfész Mac-re és Windowsra
 • 1 db SHARC DSP processzor
 • 2 analóg bemenet és 2 független analóg vonali kimenet
 • Valósidejű effektek futtatása, közel késésmenetesen (1,1msec)
 • A Unison™ technológia révén lélegzetelállító hűséggel képes felidézni a klasszikus csöves- és trafós bemenetű előerősítőket, gitár erősítőket, és pedál effekteket
 • 2x prémium Unison™ mikrofon/vonali előfok bemenet, ebből az 1-es lehet nagyimpedanciás
 • 1 független, kimagasló minőségű, főkimenettől független sztereó fejhallgató kimenet
 • Felvételkészítés a LUNA stúdió rendszerrel, mely egy teljeskörűen integrált alkalmazás kimondottan az APOLLO hangkártyákhoz
 • 2x vonali kimenet
 • Real Time Analog Classics plug-incsomag alaptartozék
 • Plugin támogatás: AudioUnit, VST, RTAS, AAX64
 • Windows 10 vagy Apple OS-X 10.9 szükséges a működéséhez
 • A LUNA szoftver OS-X Mojave (10.14) vagy Catalina (10.15) rendszert igényel
 • Nem igényel külső adaptert (a Thunderboltról kapja a tápot)
 • Thunderbolt kábel nem tartozéka (de Itt találtok hozzá)

A következő táblázatban összefoglaljuk az egyes Apollo változatok közti főbb különbségeket:

Apollo
Twin USB
Apollo
Solo
Apollo
Twin X
Apollo
X4
Apollo
X6
Apollo
X8
Apollo
X8p
Apollo
X16
Kompatibilitás Csak Windows MAC / Windows MAC / Windows MAC / Windows MAC / Windows MAC / Windows MAC / Windows MAC / Windows
Csatoló USB 3 TB3
BusPower
TB3
(***)
TB3
(***)
TB3
(***)
TB3
(***)
TB3
(***)
TB3
(***)
Host Csatlakozók 1 1 1 1 2 2 2 2
DSP-k száma DUO (2) SOLO (1) DUO (2)
QUAD (4)
QUAD (4) HEXA (6) HEXA (6) HEXA (6) HEXA (6)
Unison Előfokok 2 2 2 4 2 4 8 -
Unison Hi-Z
bemenetek
1 1 1 2 2 2 2 -
Összes kibejárat 10 x 6 2 x 4 10 x 6 12 x 18 16 x 22 18 x 24 16 x 22 18 x 20
Analóg kibejárat 2 x 6 2 x 4 2 x 6 4 x 10 6 x 12 8 x 14 8 x 14 16 x 18
Digitális I/O 8 ADAT vagy
2 S/PDIF
(optikai)
- 8 ADAT vagy
2 S/PDIF
(optikai)
8 ADAT vagy
2 S/PDIF
(optikai)
8 ADAT vagy
2 S/PDIF
(koax RCA)
8 ADAT vagy
2 S/PDIF
(koax RCA)
8 ADAT vagy
2 S/PDIF
(optikai)
2 AES/EBU
Fejhallgató Kimenetek 1 sztereó 1 sztereó 1 sztereó 2 sztereó 2 sztereó 2 sztereó 2 sztereó ---
Monitor módok Sztereó Sztereó Sztereó Sztereó
>5.1 Surround
Sztereó
>5.1 Surround
Sztereó
>7.1 Surround
Sztereó
>7.1 Surround
Sztereó
>7.1 Surround
ALT monitor - 1 sztereó 1 sztereó 1 sztereó akár
2 sztereó
akár
2 sztereó
akár
2 sztereó
akár
2 sztereó
Talkback mikrofon - - Van Van Van Van Van Van
Konverter 1. generáció 2. generáció 3. generáció 3. generáció 3. generáció 3. generáció 3. generáció 3. generáció
LUNA kompatibilis Nem Igen Igen Igen Igen Igen Igen Igen

***Ezek a változatok működnek régebbi, Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 csatlakozójú MAC-ekkel is (Amennyiben a megfelelő operációs rendszert használják)

A csomag ezeket a plug-ineket tartalmazza alapból:

UA 610-B csöves előfok és EQIdézd meg felvételeidhez az ikonikus karakterét a klasszikus előfoknak, mely meghatározta oly sok remek felvétel hangját Duke Ellingtontól a Coldplayig! Ez a plug-in a teljes jelutat szimulálja a csöves erősítőktől a trafókon át az áramkör egyéb "tökéletlenségeivel. Egy kis organikusság, egy kis szaturációra tehetsz szert akár re-ampelsz, akár felveszel, az Universal Audio Unison® technológiájának köszönhetően.

Marshall® Plexi Classic Amplifier

Az elvitathatatlan szent grálja a rock & roll gitárerősítőknek, a Marsall 1959 Super Lead legalább annyira legendás, mint a zenék, amik vele készültek. Jimi Hendrixtől Jimmy Page-en át Eric Claptonig a "plexi" büntető keverékét szolgáltatja a rock hangzás összes elemének.

A Softube cég szoftverét az UAD-2 hardverre készítették kizárólagosan. A Plexi Super Lead 1959 plug-in a legapróbb részletekig hozza a 100 wattos brit klasszikus EL34 csöveinek és kézzel vezetékezett áramköreinek, és Tony Plattnek a többmikrofonos beállításait, amivel az AC/DC Black in Black-ját és Highway to Helljét vették.

Teletronix® LA-2A Classic Leveling Amplifier (Legacy)

Gyengéd, zenei anyagtól függő optikai karakteresztikája és az aprólékosan megtervezett csöves erősítője révén az LA-2A az első számú kompresszora a profiknak bárhol a világon - különösen énekre. Mindössze két tekerőjével pofonegyszerűen beállítható, és szinte minden matérián első osztályú eredményt ad.

1176SE/LN® Classic Limiting Amplifiers (Legacy)

A világ legismertebb kompresszora az ultragyors FET-es 1176. Ez az első eszköze a hangmérnököknek ha erőt, prezenszet, karaktert akar demonstrálni. Jellegzetes színes, torz felhangjai mindenkinek tetszik, legyen szó dobokról, énekről, gitárokról vagy basszusról. A 1176LN megszámlálhatatlan felvételen hagyta nyomát a Led Zeppelintől a White Stripesen át Michael Jacksonig. Tulajdonképpen hangmérnök szakma nincs nélküle.

Pultec® Pro hangszínszabályzók (Legacy)

Keverj a legvágyottabb hangszínszabályzókkal, amiket valaha alkottak - a MEQ-5 közép szabályzóval és az EQP-1A Program EQ-val. A két ikonikus csöves eszköz hangja sima és selymes, duzzad a meleg analóg karaktertől.

Precision Mix Rack Collection

Három plug-inból álló gyűjtemény: egy channel strip, egy teremszimulátor, és egy precíziós késleltető / modulációs effekt. Mindhárom a modern, lineáris hangzás szellemében készült, hiszen a túl sok színezés, karakter és torzítás nem mindig kívánatos. Ilyenkor jönnek jól a sebészi pontosságú, jól paraméterezhető eszközök, mely a létezők legjobb egyike.

RAW torzító

A legendás, korai 80-as évekből származó, Pro Co Rat modellezése ez a plug-in, mely természetesen a legmagasabb színvonalon hozza annak bátor, dinamikus, pusztító hangját. Az Unison technológia révén a nagyimpedanciás bemenet hardveresen is szimulálja az eredeti eszköz viszonyait, így a bemenő jelre pontosan ugyanazokat a reakciókat adja gain tartomány, torzítási pont tekintetében is, ezáltal téve teljessé az eredeti hardver jelentette élményt.

Ampeg® SVT-VR Classic Bass Amp

Az 1969-ben bemutatott Ampeg SVT basszus erősítőt a mai napig nem sikerült megfosztani a trónjától, köszönhetően az összetévesztetlen nagyteljesítményű csöves hangjának. Ezt a plug-int egy külső gyártó, a Brainworx fejlesztette, és elég jól sikerült ahhoz, hogy az egyik elsőszámú eszköte a rock, funk és soul zenészeknek. Valós időben lehet felvenni vele az Unison™ előerősítőnek köszönhetően, így érzésre és viselkedésre is hasonlít az eredeti klasszikushoz.

RealVerb Pro

Ez a plug-in egy rendkívül rugalmas, természetes hangzásra törekvő zengető, mely az UA saját, különleges algoritmusain alapszik. Segítségével megtervezheted a zengetést adó szobát. A RealVerb Pro messze túlhalad a primitív kis-nagy, sötét-világos paraméterű zengetőkön. Az eredmény torzítás mentes, áttetsző zengetés, ahol a diffusion és az akár ultra hosszú lecsengés is precízen beállítható.

További Információk

Garancia: 3 év
Támogatott platform Windows , Mac
Interfész típusa Thunderbolt 3
Analóg bemenetek
Universal Audio Apollo Solo
2
Analóg kimenetek
Universal Audio Apollo Solo
2
Mikrofon bemenetek
Universal Audio Apollo Solo
2
Fejhallgató kimenetek 1
DSP effektek Monitoringhoz és szoftverhez
Universal Audio Apollo Solo
Digitális bemenet Nincs
Digitális Kimenet Nincs
Max. Mintavételi frekvencia 192kHz
Max. Mintavételi bitmélység 24 bit
Bus Powered
Universal Audio Apollo Solo
Igen
Universal Audio Apollo Solo
Word Clock Nem
Nettó súly n/a
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!