Tel: +36 1 322 2519
Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: UAAPDUO

Universal Audio Apollo Duo

Archív termék

Részletek

A Universal Audio forradalmi terméket jelentett be Apollo néven a 2012-es téli NAMM kiállítás keretében. Az Apollo egy UAD-2 DSP kártya és egy 18x24 audio interfész egy házba integrálva, mindez FireWire800 és Thunderbolt csatlakozással. Ez azonban nem minden, az Apollo valósidejű keverésre és effektezésre is alkalmas 1,1msec analóg latencyvel úgy, hogy közben csatornánként akár 4 UAD plugint is tudunk futtatni. De nézzük egy kicsit részletesebben:

Kimagasló hangminőség  - 24-bit/192kHz

Az UA ismét a mai számítógép alapú stúdiókra helyezte a hangsúlyt az Apollo tervezése közben, céljának tekintve a kompromisszum-mentes hangminőség, alacsony torztás és a lehető legmagasabb dinamika elérését. Az Apollo prémium minőségű mikrofon előfokokat tartalmaz, top-end konvertereket melyek alkamasak bármilyen audio folyamat megoldására, legyen az felvétel, valósidejű keverés, utómunka vagy mastering. Számtalan mai napig sztenderdnek számító analóg berendezés került már ki a Universal Audio fejlesztőitől, íme az újabb esélyes.

Valósidejű UAD pluginek

Mivel az Apollo-ban megtalálható egy UAD-2 Duo kártya, így lehetőség van a bejövő analóg vagy digitális csatornákra UAD plugineket rakni, így lehetővé válik, hogy 1,1msec késéssel keverjük és effektezzük a zenéinket a segítségével. Remek felhasználási terültete a koncert keverés, mivel akár számítógép csatlakozása nélkül is képes betölteni az utolsó Project routolását és effektjeit, így stand-alone több sávos effektprocesszornak és keverőnek is használható, mindezt 2msec késés alatt.

FireWire800/Thunderbolt

A nagy számú be és kimenet, valamint az UAD pluginek számára szükséges sávszélesség igénye miatt a számítógéphez FireWire800-as porton csatlakozik. 2012 nyarára azonban egy opcionálisan megvásárolható kártyával Thunderbolt interfészen keresztül is tud kommunikálni, ami lehetőséget nyújt arra, hogy akár külső HDD-t, plussz monitort, vagy akár még egy Apollo kártyát adjunk a meglévő rendszerünkhöz, lévén a Thunderbolt a jelenlegi leggyorsabb kommunikáció interfész, 12x gyorsabb mint a FW800.

DAW integráció

Természetesen Core Audio és ASIO drivereken keresztül az összes népszerű zenei szoftverrel használható, legyen az Logic, Cubase, ProTools, Ableton, stb. Az Apollo keverő programjának van egy plugin verziója, amellyel az aktuális projektünkhöz tudjuk menteni az Apollo keverő és plugin beállításait, hogy rögtön visszahívható legyen a komplett project. Router, mixer és plugin total-recall már a project megnyitásakor.

UAD pluginek

Hogy miért is annyira remek az UAD pluginek használata, tekintsd meg az UAD-2 DSP-ről szóló bemutató videót. Ez a termék szintet lép az otthoni, számítógépes zenélésben. A legkevesebb, amit mondhatunk róla, hogy forradalmi, simán a "Best of Namm 2012" esélyese.

Tulajdonságok

  • Akár 192kHz @ 24 bit
  • 18 x 24 egyidejű kibejára: 8 csatorna AD, mely lehet mikrofon, vonal vagy hi-z bemenet. 14 csatorna DA: 8 mono mikrofon bemenet, sztereó monitor kimenet, 2 sztereó fejhallgató kimenet
  • 10 csatorna digit kibejárat (8 csatorna ADAt, 2 csatorna SPDIF)
  • 4 digitálisan távvezérelhető csúcsminőségű mikrofon bemenet
  • Az UAD-2 esekkel megegyező funkciók implementálása
  • VST, RTAS, Audio Unit támogatás

További Információk

Garancia: 3 év
Támogatott platform Windows , Mac
Interfész típusa Firewire 800, Thunderbolt (Optional)
Analóg bemenetek
Universal Audio Apollo Duo
8
Analóg kimenetek
Universal Audio Apollo Duo
10
Mikrofon bemenetek
Universal Audio Apollo Duo
4
Fejhallgató kimenetek 2
Universal Audio Apollo Duo
DSP effektek Monitoringhoz és szoftverhez
Universal Audio Apollo Duo
Digitális bemenet S/PDIF (RCA)
Universal Audio Apollo Duo
ADAT x2
Universal Audio Apollo Duo
Digitális Kimenet S/PDIF (RCA)
Universal Audio Apollo Duo
ADAT (x2)
Universal Audio Apollo Duo
Max. Mintavételi frekvencia 192kHz
Max. Mintavételi bitmélység 24 bit
Bus Powered
Universal Audio Apollo Duo
Nem. A tápegység tartozéka
Universal Audio Apollo Duo
Word Clock Igen
Nettó súly 2.0kg
Bruttó súly 2.5kg
Rendezés: DESC
Új dimenzió! G. Armand véleménye
Ár / érték
Minőség
Minőség szempontjából kifogástalan, magasan veri az eddig általam használt kártyákat (50-200.000 ft között). A hozzá adott pluginek nagyon jók, különösen a Farchild Legacy és a 610 B. Használata egyszerű. Amit hiányolok: Thunderbolt csatlakoztathatóság pcre, midi. Ami kicsit zavaró: ritkán "ledobja" a plugineket (Pc, Firewire csatlakozás, Samplitude pro x) ilyenkor egy újraindítás után minden rendben, de azért az ember egy ilyen árú eszköztől elvárná a tökéletes működést, a pci quad kártya pl. teljesen stabil, sosem volt vele semmi probléma. Összességében egy fantasztikus interface az említett apró kellemetlenséget elfeledteti a az elérhetővé vált "Új dimenzió" minőség szempontjából. (Elküldve 2014. október 30.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
A legjobb home stúdiós hangkártya a piacon Gaál Attila véleménye
Ár / érték
Minőség
Egy Focusrite Liquid Saffire 56-ról váltottam Apollora. Olyan érzésem van azóta is, hogy egy orvosi műszert kaptam. Minden precízen, pontosan működik. db pontosan visszahívhatók a preamp beállítások, a Console összes felvételi beállítása. A pluginek nagyon jól használhatók, de erről már sok nálam nagyobb szakértő nyilatkozott. Mindenkinek ajánlom, akinek belefér a keretbe és mivel gyakran frissül a szoftvere nem feltétlenül kell minden plugint rögtön megvenni. Két hétig minden frissítés után használható bármelyik plugin, tehát aki nem dolgozik rendszeresen az tudja használni időközönként a legdrágábbakat is. Egy idő után szeritnem érdemes beszerezni mellé egy Satellite kártyát ha komolyabb mixeket is csinál az ember. (Elküldve 2014. október 21.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!