Tel: +36 1 322 2519
Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: UAAPO16BSTCK

Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

Archív termék

Részletek

Thundebolt csatlakozóval bővítve!

A Universal Audio forradalmi terméket jelentett be Apollo néven a 2012-es téli NAMM kiállítás keretében. Az Apollo Quad egy UAD-2 DSP kártya és egy audio interfész egy házba integrálva, mindez FireWire800 és Thunderbolt csatlakozással. Ez azonban nem minden, az Apollo valósidejű keverésre és effektezésre is alkalmas 1,1msec analóg latencyvel úgy, hogy közben csatornánként akár 4 UAD plugint is tudunk futtatni. Az Apollo 16 ennek kártyának a továbbgondolása. A digitális ADAT be és kimenetek helyett további 8 analóg I/O került a kártya hátuljára, így összesen 16 analóg bemenettel és kimenettel tudunk gazdálkodni egyidőben. A mikrofon és hangszeres bemenetek ezúttal elmaradtak. További fejlesztés, hogy ezentúl két eszköz a MADI csatlakozókon keresztül is összeköthető, így akár 32x32 analóg járatunk lesz. A nagyszámú bemenet és kimenet miatt azonban ezúttal DB25 csatlakozókat találunk a kártyán. De nézzük egy kicsit részletesebben:

Kimagasló hangminőség  - 24-bit/192kHz

Az UA ismét a mai számítógép alapú stúdiókra helyezte a hangsúlyt az Apollo tervezése közben, céljának tekintve a kompromisszum-mentes hangminőség, alacsony torztás és a lehető legmagasabb dinamika elérését. Az Apollo top-end konvertereket melyek alkamasak bármilyen audio folyamat megoldására, legyen az felvétel, valósidejű keverés, utómunka vagy mastering. Számtalan mai napig sztenderdnek számító analóg berendezés került már ki a Universal Audio fejlesztőitől, íme az újabb esélyes.

Valósidejű UAD pluginek

Mivel az Apollo-ban megtalálható egy UAD-2 Quad kártya, így lehetőség van a bejövő analóg vagy digitális csatornákra UAD plugineket rakni, így lehetővé válik, hogy 1,1msec késéssel keverjük és effektezzük a zenéinket a segítségével. Remek felhasználási terültete a koncert keverés, mivel akár számítógép csatlakozása nélkül is képes betölteni az utolsó Project routolását és effektjeit, így stand-alone több sávos effektprocesszornak és keverőnek is használható, mindezt 2msec késés alatt.

FireWire800/Thunderbolt

A nagy számú be és kimenet, valamint az UAD pluginek számára szükséges sávszélesség igénye miatt a számítógéphez FireWire800-as porton csatlakozik. 2012 nyarára azonban egy opcionálisan megvásárolható kártyával Thunderbolt interfészen keresztül is tud kommunikálni, ami lehetőséget nyújt arra, hogy akár külső HDD-t, plussz monitort, vagy akár még egy Apollo kártyát adjunk a meglévő rendszerünkhöz, lévén a Thunderbolt a jelenlegi leggyorsabb kommunikáció interfész, 12x gyorsabb mint a FW800.

DAW integráció

Természetesen Core Audio és ASIO drivereken keresztül az összes népszerű zenei szoftverrel használható, legyen az Logic, Cubase, ProTools, Ableton, stb. Az Apollo keverő programjának van egy plugin verziója, amellyel az aktuális projektünkhöz tudjuk menteni az Apollo keverő és plugin beállításait, hogy rögtön visszahívható legyen a komplett project. Router, mixer és plugin total-recall már a project megnyitásakor.

UAD pluginek

Hogy miért is annyira remek az UAD pluginek használata, tekintsd meg az UAD-2 DSP-ről szóló bemutató videót. Ez a termék szintet lép az otthoni, számítógépes zenélésben. A legkevesebb, amit mondhatunk róla, hogy forradalmi, simán a "Best of Namm 2012" esélyese.

Tulajdonságok

  • Akár 192kHz @ 24 bit
  • 16 x 16 egyidejű analóg ki és bejárat
  • MADI port (1 bemenet és 1 kimenet)
  • 4 szabadon kijelölhető CUE kimenet
  • Az UAD-2 esekkel megegyező funkciók implementálása
  • VST, RTAS, Audio Unit támogatás
  • Virtuális I/O csatornák a szoftverek hangjainak effektezésére

További Információk

Garancia: 3 év
Támogatott platform Windows , Mac
Interfész típusa Firewire 800, Thunderbolt
Analóg bemenetek
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
16
Analóg kimenetek
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
16
Mikrofon bemenetek
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
Nincs
Fejhallgató kimenetek Nincs
DSP effektek Monitoringhoz és szoftverhez
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
Digitális bemenet AES/EBU
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
MADI
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
Digitális Kimenet AES/EBU
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
Max. Mintavételi frekvencia 192kHz
Max. Mintavételi bitmélység 24 bit
Bus Powered
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
Nem. A tápegység tartozéka
Universal Audio Apollo 16 (2013) - Utolsó darab!
Word Clock Igen
Nettó súly 2kg
Bruttó súly 3.0kg
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!