Tel: +36 1 322 2519
Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: STR15

Strymon DIG

Normál Ár: 115 900 Ft

Akciós ár: 108 930 Ft

Darab

Részletek

A DIG újra megmutatja a digitális késleltető effektek eredeti lelkét, és küldetését, ráadásul tudásban meg is duplázza az elődöket - két egyidejűleg működő, integrált delay-t használ, ezáltal a 80-as években elterjedt rack-es kivitelű késleltető effektek sajátos hangú, magával ragadó hatásait ugyanúgy élethűen hozza, mint a mai zenékben használatos ritmikus, kristálytiszta késleltetéseket, atmoszféra-hatásokat. Összefoglalva: rengeteg hasznos, de szokatlan funkcióval rendelkező pedál kivitelű kreatív delay effekt. 


Könnyedén létrehozhatunk a saját ízlésünknek megfelelő, vagy a zenénkhez tökéletesen passzoló funkciót betöltő bonyolult, tempó-szinkronizált, vagy akár teljesen “borult” atmoszférikus nem lineáris delay-eket, extrém  esetben a határ szinte teljesen elmosódhat a delay, és zengető effekt között, annyira széles spektrumban változtathatók a DIG paraméterei. A szónikus lehetőségek horizontja rendkívül széles, öt különböző ritmikai felosztást használhat mindkét delay effekt, és háromféle route-olási lehetőség adott. Akár a pontozott, vagy szinkópa ritmikákkal pulzáló delay-ektól elkezdve a földöntúli “echo” hatásokig mindenre alkalmas a DIG, ráadásul teljesen áttekinthető, egyszerű kezelőfelülete van.

Vissza a jövőbe

A rackbe szerelhető digitális késleltetők az audio-effektek teljesen új éráját nyitották meg a 80-as években. Az innovatív elektronikai tervezésnek köszönhetően a valaha hallott legtisztább delay effektek jöhettek mára létre, és több, mint harminc év után ismét sajátos karakterű késleltető effekt született, ami paramétereinek -és az azóta a DSP technológia területén bekövetkezett fejlődésnek- köszönhetően különlegesebb, és inspirálóbb, mint valaha. 

A digitális késleltetők technológiájának alapos vizsgálata közben derültek ki az egyes modellek “egyéniségének”, sajátos viselkedésének okai. Ezen vizsgálatok alapján a DIG háromféle digitális késleltető módban lett képes megszólalni: az egyik a 80-as években elterjedt ADM (adaptív delta modulációs) mód, a második a 80-as évek közepén elterjedt 12 bites PCM mód, és a modern, nagy felbontású 24/96 mód. Ezek karakterben, és megszólalásban jelentősen különböznek egymástól, más-más időszakot idéznek fel.

A két késleltető egyesíti erőit

A DIG két delay effekt egyidejű működésén alapul, ezek vagy egymástól függetlenül, vagy egymással szinkronizálva képesek működni.

A Delay 1

Ez a maszter, ehhez igazodik a második késleltető. A Delay 1 késleltetéseinek ismétlődődései teljesen egyszerűen egy potméterrel szabályozhatók 20 ms -tól 1.6 másodpercig. A hosszabb idejű késleltetési beállítások jellemzően ambient-es hangzásokat hoznak létre, míg a nagyon rövid idejű delay-ek jellemzően slapback, vagy duplázó effektet. 

A Delay 2 - a kiegészítő ismétlődés

Ezen a második delay az elsőhöz képest 5 ritmikai osztában képes ismétléseket megszólaltatni (triola, nyolcad, pontozott nyolcad, pontozott negyed, negyed, és az aranymetszés arányában megjelenő ismétlés). A Delay 2 nem köteles szinkronban futni az egyessel, “Free”-módban teljesen független ismétléseket szólaltat meg. Ebben a módban a nagyon rövid ismétlés képes kórus, flanger effektet hozzáadni a hangzáshoz.

Soros, párhuzamos fűzés, és Ping-Pong  

A két delay háromféle konfigurációba köthető. A soros (series) összekötést úgy kell elképzelni, mintha két pedál lenne sorba kötve, a párhuzamos (paralell) kötésnél a Delay 1 szólal meg a bal, a Delay 2  jobb oldalon, a Ping Pong delay-t pedig a balról jobbra “pattanó” egymásra ható ismétlődések jellemzik. 

A “Free” - mód

A Free-módban a két delay közti szinkron, és a ritmikai felosztások teljesen kikapcsolhatók, a Time 2 gombbal ilyenkor a késleltetés mértéke 20 ms-tól szabadon állítható 1.6s-ig. 

Circular Repeats (körkörös ismétlődések)

A TAP lábkapcsolóval kapcsolható be a körkörös ismétlődés funkció, amikor mindkét delay addig tartja statikus hangerőszinten a lenyomáskor éppen megszólaló hangokat, amíg fel nem engedjük a kapcsolót. 

Fontos tudni, hogy a másodlagos funkciók a két lábkapcsoló együttes lenyomásával, és a potméterek egyidejű tekerésével hívhatók elő, így hívható elő a filter mód például (alul áteresztő, és felül áteresztő szűrő),vagy akár a Free-mód.

A DIG pedálhoz expression, vagy “Tempo-Tap” pedál csatlakoztatható.

Specifikáció

  • Két egyidejűleg működő, integrált késleltető effekt, a digitális rack formátumú delay-ek egyedi hangzásával 
  • Öt duál - késleltető, és hangszín szabályzó gomb: Time, Time 2, Mix, Mix 2, (a két delay hangerejének aránya) Repeats (az ismétlések száma)
  • Egy abszolút modern (24/96), , nagy felbontású, és két klasszik digitális delay hangzás: ADM, 12 bit
  • Öt ritmikai felosztás: Triola, Nyolcad, Golden Ratio (aranymetszés), pontozott nyolcad, pontozott negyed
  • Háromféle delay modulációs mélység: Off (kikapcsolt), Light, Deep (kórus szerű effekt)
  • Öt “rejtett” gomb a részletes beállításokhozl: Delay 1 Subdivision, Sync/Free Mode, Filter, Config, Delay 2 Repeats
  • Választható Free Mód - kikapcsolja a ritmikai osztásokat, és a szinkront a két delay között
  • A tap gomb nyomva tartásával “Circular Repeat” körkörös folyamatos ismmétlés effekt
  • 20ms -tól 1.6s-terjedő késleltetés 

További Információk

Garancia: 1 év
Megvalósított funkciók Késleltető (Delay)
Vintage / Modern Vintage
Kivitel Egyedi
Felépítés Digitális
Csatornák száma 1
Digitális Kimenet Nincs
Nettó súly -
Bruttó súly -
Megjelenés dátuma 2015.05.20.
Rendezés: DESC
Fantasztikus! P. Péter véleménye
Ár / érték
Minőség
Nehéz szóban leírni, milyen is a Dig, egyszerűen meg kell hallgatni!

A Strymon honlapján számos demo videó és hangminta található a DIG-gel kapcsolatban, sőt részletes videó oktató anyag is. Ez nem egyszerűen egy delay, ez számora "A" delay. Egyedi, fantasztikus hangzása van, a demókat hallgatva pedig látható, hogy jó kezekben (Pete Celi, aki egyben a DSP algoritmusokat is fejleszti) egyszerűen életre kel: több mint delay, kreatív hangszerré válik.

Csak ajánlani tudom mindenkinek! (Elküldve 2017. január 9.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(1 volt 1 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)
I'm DIGging this... J. Gábor véleménye
Ár / érték
Minőség
A használtan vásárolt Big Sky mellé eredetileg egy TimeLine-t szerettem volna, aztán szembejött a DIG, ami jó értelemben rendelkezik néhány kreatív korláttal, pl. nem lehet preseteket elmenteni, nincs kijelzője, stb, viszont hatalmasat szól és őrült dolgokra képes. Ez is olyan effekt, ami egyben hangszer is, mivel képes inspirálni. Jó hír, hogy az egyetlen input csatorna 3 percnyi melóval sztereó-kompatibilissé tehető (belül kell egy jumpert átrakni), így pedig sztereó hangszereket is köthetünk rá. Én is ezt teszem, a Nord Drum 2 fut a DIG-en és nagyon örülnek egymásnak, én pedig mindkettőnek. A hangminőség és a pedál kivitele egyértelműen csillagos ötös, az ár-érték pedig azért négyes, mert mégis csak 100e felett kell kicsengetni egyetlen effektért... ami ezzel együtt értékálló befektetés. A pink finishért viszont kap egy külön csillagot. :) (Elküldve 2015. július 7.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(1 volt 1 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!