Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: UR242

Steinberg UR242

Normál Ár: 68 900 Ft

Akciós ár: 63 900 Ft

Darab

Részletek

Megjelent a Steinberg UR szériás hangártyáinak legújabb darabja, az UR242, ami egy USB 2.0-ás csatlakozású hangkártya (+ MIDI interfész), saját DSP-vel rendelkezik.

Update: Az UR szériás hangkártyák most már iPad, és iPhone kompatilbilisek!

dspMixFx applickáció iPad és iPhone-hoz

Az UR hangkártyák összes DSP funkciója vezérelhető az ingyenes “dspMixFx for iOS” applikációval, ez egy kényelmes eszköz azon zenészek számára, akik iOS-en használják a UR szériás hangkártyákat.

• A DSP mixer és a DSP effektek teljeskörű vezérlése
• Kompatibilis eszközök: UR242, UR44, UR28M és UR824
• Késés nélküli DSP-támogatott monitorozás az iPad-en és aziPhone-on
• Kényelmes, könnyű kezelés
• Más iOS-es audio applikációkkal is műkodik

Az UR242

Az UR44-nél megszokott lekerekített fémház, előlapján 2 Yamaha D-Pre előfokkal mikrofon szintű bemenet (kombnált Neutrik csatlakozókkal), 2 gain potméter (PAD, és az első bemeneten HI-Z kapcsolóval, fejhallgató kimenet, és egy maszter kimeneti hangerőszabályzó található. Az első két eljzat (MIC/HI-Z) mikrofon, és gitár, vagy akár basszusgitár csatlakoztatására, a második kettő (MIC/LINE) mikrofonok, vagy vonali szintű hangszerek (pl. szintetizátorok csatlakoztatására alkalmas. Fantomtáp kapcsoló ad 48 V-ot szükség szerint a bemenetekre, hogy egyaránt lehessen dinamikus, és kondenzátoros stúdiómikrofonokat csatlakoztatni. A hátlapon találunk még plusz 2 vonali szintű bemenetet (TRS), és itt kapott helyet a  2 főkimenet. Hogy teljes legyen a kép, kapott az UR242 MIDI ki-, és bemenetet, így tudja azt, amit a piacon hasonló kategóriában játszó hangkártyák specifikációban a magukénak tudhatnak. 

Az UR242 otthoni stúdiózásra, élő előadásra egyaránt kitűnő választás billentyűsök, gitárosok, énekesek számára is. A felhasználás lehetőségei sokrétűek, lehet mobil rögzítő akár három zenész együttjátékának rögzítésére, használható színpadon az iPad szofverszintijének megszólaltatására.

Kitűnik a sűrű mezőnyből azonban az UR242 a szolgáltatások sokrétűsége, és minősége tekintetében, tehát: 192Khz/24bit mintavételi frekvencia, a Yamaha D-Pre mikrofon előfokok, késés mentes monitorozás, DSP effektek, iPad kompatibiltás. Az UR242 nem kizárólag a Cubasis iOS szoftverrel működik többsávos hangkártyaként, de bármely iOS-es DAW elfut vele. Tartozék még extraként a Cubase AI aktuális krosszplatform változata, amiről a be, és kimenetek szabályzása, a DSP effektek is vezérelhetők egyenesen a Cubase Ai szoftverről. Csatlakoztatáskor ez a Cubase verzió felismeri az UR242-őt és automatikusan felajánlja a DSP effektek (zengető, kompresszor, channel strip) használatát az egyes bemenetekre. Az UR242 dspMixFx elnevezésű patch mixere 100%-ban kompatibilis az összes DAW szoftverrel, ASIO, és Core Audio platformon egyaránt. Ugyanez a  dspMixFx látja el a klaszikus keverő funkciókat is, a bemenetek effektezésének, EQ-zásának késésmentes lehetőségét kínálja, itt paraméterezhető a bemenő jel szintje. A DSP-ről fut a Sweet Spot Morphing Channel Strip, a REV-X zengető és a Guitar Amp Classics erősítőszimulátor, és ezek VST3 változata is megtalálható a csomagban.

Főbb jellemzők: 

  • 24-bit/192 kHz USB 2.0 audio interfész
  • 2 Class-A D-PRE mikrofonelőfok +48 V fantomtáppal
  • 2 kombinált Neutrik aljzat PAD kapcsolóval (és Hi-Z kapcsoló az első bemeneten), 2 szimmetrikus (TRS) line bemenet, 2 szimmetrikus line (TRS) kimenet, valamint fejhallgató kimenet saját hangerőpotméterrel
  • Késés nélküli monitorozás, DSP (erről fut a Sweet Spot Morphing Channel Strip, a REV-X zengető és a Guitar Amp Classics erősítőszimulátor)
  • dspMixFx patch mixer szoftver, Windows, OS X és iPad kompatibilitással
  • MIDI be-, és kimenet
  • masszív fémházas kivitel
  • Loopback funkció
  • A  Cubase AI DAW szoftver letölthető változata jár hozzá
  • Krossz-platform kompatibilitás Windows, OS X és iPad (Apple iPad Camera Connection Kit, vagy Lightening-USB Camera Adapter kiegészítők segítségével)

A Steinberg UR 242 összegezve egy profi céleszköz paramétereivel rendelkező strapabíró, mégis hordozható hangkártya 2 mikrofonelőfokkal, iPad kompatibilis, van saját DSP-je, és 192kHz/24bit-en is képes rögzíteni.  További Információk

Garancia: 2 év
Támogatott platform Windows , Mac, iPad
Interfész típusa USB 2.0
Analóg bemenetek
Steinberg UR242
4
Analóg kimenetek
Steinberg UR242
2
Mikrofon bemenetek
Steinberg UR242
2
Fejhallgató kimenetek 1
DSP effektek Monitoringhoz és szoftverhez
Steinberg UR242
Digitális bemenet Nincs
Digitális Kimenet Nincs
Max. Mintavételi frekvencia 192kHz
Max. Mintavételi bitmélység 16 bit
Bus Powered
Steinberg UR242
Nem. A tápegység tartozéka
Steinberg UR242
Word Clock Nem
Nettó súly 1.3 kg
Bruttó súly 1.7 kg
Megjelenés dátuma 2015.03.10.
Rendezés: DESC
Szuper masina! Attila véleménye
Ár / érték
Minőség
Kezdőként választottam jópár vélemény, teszt olvasása és meghallgatása után. Nem bántam meg. Amire nekem szükségem van azt mind bőségesen tudja. A hozáadott szoftver miatt is ez volt a nyerő! A saját DSP külön ajándék ebben a kategóriában. Köszönöm a segítőkész hozzáállását a Hitspace-es kollégáknak. Azt külön szeretném kiemelni, hogy lehetőséget biztosítottak arra, ha nem felelne meg, akkor cserélhetjük bármi másra a boltban!!! :)
Jó ár, ingyenes szállítás, 2 év gari!!!

Köszönöm! (Elküldve 2019. április 16.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(3 volt 3 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)
Amire kitalálták azt tökéletesen teljesíti, sőt... H. Károly véleménye
Ár / érték
Minőség
Szerettem volna egy olyan kártyát, amire egyszerre két mikrofont és egy szintetizátort rá tudok kötni, úgy hogy minden csatornán tudjam külön állítani a kompresszort, eq-t és zengetőt amellett, hogy a teljes élő előadás minden csatornáját külön sávra rögzíthessem, melyet utómunkázhatok.

Ez a hangkártya mindezt Realtime tudja a teljes körű hardveres processzorának köszönhetően, még akkor is, ha közben netán a gép lefagyna (Még nem volt rá példa.), az előadást nézők észre sem veszik.

Ja és persze van rajta fantom táp is, amivel nyugodtan tudom üzemeltetni a RODE NT1-A stúdió mikit.

Tud beállításokat menteni, így bármikor egy adott helyhez, szituációhoz azonnal visszahívhatok beállításokat, mint egy digitális keverőn.

Tulajdonképp az is, egy kis dobozba épített DSP processzorral ellátott digitális keverő, amit élő előadásokhoz is nyugodtan alkalmazhatunk.

A minősége szerintem kiváló az árához képest, a hang és anyag minőséget egyaránt beleértve.

Nagyon kis zajú és kellemes dinamikus hangja van.

A csatornákon külön szabályozható kompresszorral előkészített felvétel lényegesen jobb, mint egy sima hangkártyával készített.

Bátran ajánlom mindenkinek aki jó minőséget és ezen az áron megfelelő minőségű kompresszort, EQ-t és térszimulátort keres egyben kis helyen.

Örülök, hogy van még itthon olyan üzlet, ahol nem az MK disco technikához hasonló termékeket árulnak és értenek is hozzá.

Köszi srácok! (Elküldve 2017. december 28.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(2 volt 2 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)
Se több, se kevesebb, pont jó... T. Zoltán véleménye
Ár / érték
Minőség
Otthoni studiózáshoz tökéletes választás. (Elküldve 2017. július 18.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(2 volt 2 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!