Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: ROLSYS1M

Roland Aira SYSTEM-1m

Normál Ár: 218 900 Ft

Akciós ár: 197 900 Ft

Darab

Részletek

A SYSTEM-1m PLUG-OUT szintetizátor modul egyedi kialakításának köszönhetően használható Eurorack modulként, asztali készülékként vagy 19”-os Rack-ben. A hatékony, önálló hangszerként történő használat mellett, a SYSTEM-1m rendelkezik külső bemenetekkel és egy sor CV/Gate csatlakozóval, amelyek lehetővé teszik a készülék átkonfigurálását és az együttműködést más moduláris szintetizátor rendszerekkel. A CV/Gate csatlakozóknak és az olyan klasszikus Roland szintetizátor modellek, mint az SH-101 és a Promars betölthetőségének köszönhető egy páratlanul hatékony és rugalmas szintetizátor ölt testet a SYSTEM-1m-ben.

A nagy klasszikusok gyűjteménye

A SYSTEM-1m megalkotása mögött több mint 40 év tapasztalat áll a szintetizátor fejlesztés terén. A szintetizátor hangszínek elképesztően széles skáláját képes megszólaltatni a csillogó arpeggio-któl a dübörgő basszusokig. De nem feledkeztünk meg a zenészek által közkedvelt, ikonikus vintage hangszereinkről sem. Ezek a klasszikus szintetizátorok azonnal felismerhető, különleges, műfajokat meghatározó hangzásukkal váltak híressé. És pontosan ez az, amiért kifejlesztettük PLUG-OUT technológiát.

A PLUG-OUT szintetizátoraink az általunk fejlesztett analóg áramkör viselkedés (Analog Circuit Behavior) technológiát alkalmazzák, amely tökéletesen reprodukálja nagyra becsült klasszikus szintetizátoraink hangzását. Ezek általános VST vagy AU kompatibilis plugin-ként működnek a DAW szoftveren, a  SYSTEM-m pedig egy tökéletesen illeszkedő vezérlőfelületet biztosít a működtetésükhöz, a készülék számos, precíz potméterével. Mindezek mellett egy PLUG-OUT szintetizátor közvetlenül is betölthető a  SYSTEM-1m belső memóriájába, ami lehetővé teszi a váltást az eredeti belső szintetizátor architektúra és a Roland egyre bővülő PLUG-OUT klasszikusainak (SH-101, SH-2 és Promars) valamelyike között, számítógép használata nélkül is.

Kiváló moduláris készülék, széleskörű felhasználásra

Tulajdonságaiknak és különleges, izgalmas hangszíneiknek köszönhetően, a moduláris szintetizátorok nagyon népszerűek a zenészek körében. Azonban a legtöbb hasonló készülék estében csak jelentős idő és pénz ráfordítással lehet létrehozni egy igazán funkcionális hangszert. A SYSTEM-1m viszont azonnal használható, kiváló hangszínekkel hidalja át mindezt, utat engedve a szabad kísérletezésnek. Ez a teljesen önálló, hálózati adapterről is működő modul elhelyezhető Rack rendszerekben, de használható asztali készülékként is. Továbbá tetszés szerint megszólaltatható bármilyen általános MIDI billentyűzettel vagy DAW szoftverről érkező MIDI üzenetekkel.

A SYSTEM-1m azonban túlmutat az normál szintetizátor modulok lehetőségein. A színekkel megkülönböztetett Patch csatlakozási pontok lehetővé teszik a készülék belső felépítésének átkonfigurálását is, illetve az egyszerű csatlakoztatást a legkülönbözőbb szintetizátor modulokhoz. A Rack-es vagy asztali felhasználás mellett, a SYSTEM-1m elhelyezhető egy általános Eurorack rendszerben is. Ebben az esetben a rendszer integrált tápellátásán keresztül működtethető a készülék a tartozék adapter kábel használatával. Sokoldalú szintetizátor architektúrájának köszönhetően a SYSTEM-1m tökéletesen beilleszthető a már meglévő moduláris készülékek közé, de használható önálló moduláris szintetizátorként is.

Minden egy dobozban

A SYSTEM-1m önmagában is egy rendkívül hatékony szintetizátor, de más moduláris készülékekkel kombinálva a hangzások kimeríthetetlen tárháza nyílik meg. A lenyűgöző oszcillátor szekciónak, kifinomult szűrőknek és energikus burkológörbéknek minden moduláris összeállítás jó hasznát veszi, legyen az kicsi vagy nagy. De ami a legfontosabb: a CV/Gate modularitás, PLUG-OUT és DAW integráció kombinálhatóságával a SYSTEM-1m egy teljesen feltáratlan terület felé mozdítja el a lehetőségeket. 

Például betöltheted az SH-101 PLUG-OUT szintetizátort a SYSTEM-1m-be, ami végül is azt jelenti, hogy van egy kézzel fogható moduláris SH-101-ed, ami korábban elképzelhetetlen volt. Továbbá külső forrásokra is használhatod az SH-101 kiváló szűrőit, vagy az SH-2 PLUG-OUT betöltését követően az SH-2 félelmetes oszcillátoraival bármely elérhető Eurorack szűrő vagy burkológörbe meghajtható.

Termékjellemzők

 • Fél-moduláris PLUG-OUT szintetizátor
 • 19 színekkel megkülönböztetett, LED megvilágítású CV/Gate és audió csatlakozó
 • 84 HP-s Eurorack-ben, 19”-os Rack-ben vagy asztali készülékként történő használat, hálózati adapteres vagy Eurorack tápellátással
 • Sokoldalú oszcillátorok 6 hullámformával, Crossmod, Ring Mod, Sync és Color vezérlés
 • Paraméter vezérlés nagyfelbontású, LED-ekkel megvilágított potméterekkel
 • Külső bemenetek a beérkező audió jelek szűrőkkel, erősítőkkel és FX szekcióval történő processzálásához
 • -12 dB-es és -24 dB-es szűrő típusok, független felül-áteresztő (high-pass) szűrőkkel
 • Beépített hangszínek, Crusher, Reverb és Delay effektek
 • Tempó szinkron az LFO és Delay számára
 • 24-bit/96kHz-es audió és MIDI interfész
 • AIRA Link kompatibilitás az MX-1 Mix Performer csatlakoztatásához
 • Tartozék rack konzol és fonatos Patch-kábelek


További Információk

Garancia: 3 év a Roland oldalán történő termékregisztrációval
Billentyűk száma -
Billentyűk mérete Nincs (Hangmodul)
Billentyű mechanika Hangmodul
Roland Aira SYSTEM-1m
Aftertouch érzékenység
Roland Aira SYSTEM-1m
Nem
Modulációs kerék Nincs
Hajlítókar Nincs
Csatlakozási lehetőségek CV / Gate, MIDI, USB 2.0
Szintézis típusok Subtractive
Polifónia
Roland Aira SYSTEM-1m
1
Multitimbralitás
Roland Aira SYSTEM-1m
Monotimbrális
Analóg kimenetek
Roland Aira SYSTEM-1m
4
Szekvenszer Nincs
Audio továbbítása USB-n keresztül
Roland Aira SYSTEM-1m
Igen
19"-es rackbe építés Lehetséges
iPhone / iPad távvezérlés Nincs
Expression pedál bementek
Roland Aira SYSTEM-1m
Nincs
Kapcsoló pedál bemenetek 0
Bus Powered
Roland Aira SYSTEM-1m
Nem. A tápegység tartozéka
Roland Aira SYSTEM-1m
Elemes működés Nem
Digitális Kimenet Nincs
Tartozékok Tápegység, Nyomtatott gépkönyv
Méret (Szé x Ma x Mé) 427mm x 129mm x 70 mm
Nettó súly 1.25 kg
Bruttó súly 1.5 kg
Rendezés: DESC
Zseniális Z. F. László véleménye
Ár / érték
Minőség
Nagyobb berendezésre számítottam, de olyan kis kompakt vas, hogy azt el se hiszem, asztalon használom jelenleg. A kezelőfelület nagyon profi, elférnek az ujjaim kényelmesen a potik között, szép letisztult design. Elég könnyen kezelhető de még van mit tanulnom tőle, mert iszonyat durván bele lehet kavarodni a dolgokba. Modularis szekciót még ki se probáltam és így is le vagyok nyűgözve. Egy hatalmas negatívumot találtam, ami borzasztóan zavaró, hogy összesen 8 presetet tud tárolni a memoriájában. Oké hogy ezeket lehet pcvel vagy macel mentegetni és visszapakolni, de ki kell kapcsolni a visszatöltéshez és restore modba rakni a kütyüt, aztán sorszámok alapján emlékezni, hogy mi is volt a preset tartalma. Ha elnevezem akkor visszamásoláskor ki kell törölni az egyedi nevet mert nem ismeri fel. De ettől függetlenül bitang jó cucc csak ajánlani tudom mindenkinek. (Elküldve 2015. július 8.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(3 volt 3 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!