Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: 2042086-01

Mackie DL32R

Normál Ár: 714 900 Ft

Akciós ár: 632 900 Ft

Darab

Részletek

Keverj a helyszín bármely pontjáról!

A Mackie DL32R egy 32 csatornás rackes digitális mix, mely segítségével a koncert helyszínén bárhonnan végezhetjük a teljes műsor keverését, mindössze egy iPades “Master Fader” nevű alkalmazás segítségével. A dobozt jól megpakolták DSP-vel, így remek hangzású EQ, gate, komprersszor / limiter processzorokat kapunk, késlettetőkkel, zengetővel. Az eredmény csodálatosan színes, összeszedett előadás. A szinte mindenre kiterjedő keverő funkciói mellett a DL32R képes közvetlenül USB-s háttértárolóra több sávon felvenni és lejátszani, illetve számítógéphez csatlakoztatva hangkártyaként üzemelni: ebben az esetben a koncert rögzíthető a helyszínen, amit később stúdióban keverhetnek. Ez eddig példátlan perspektívát teremt a koncertező és stúdiózó zenekarok számára.

Halál a csoportkábelekre!

A DL32R egyik fő ereje abban rejlik, hogy az iPaden kívül semmilyen egyéb eszközre nincs szüksége a teljes koncert keveréséhez, így a FOH állásra sem. Ebből pedig az is következik, hogy nincs szükség arra, hogy hosszú csoportkábeleket kelljen futtatni a színpadtól a keverőállásig. A DL32R helye a színpadon van, abba közvetlenül csatlakoznak a hangszerek és a mikrofonok, az iPaddel pedig vezeték nélkül szabadon bejárhatjuk az egész helyszínt, így több pontról is ellenőrizhetjük azt, hogy minden megfelelően szóljon. Pontosabban erre akár tíz(!) iOS eszközt is használjatunk: ennyi iPaddel és iPhone-nal tudnak ugyanis csatlakozni a bulihoz egyidejűleg (iPhone-ról ugyaníg lehetséges a távirányítás). Ezáltal egyidejűleg több hangmérnök is dolgozhat a rendezvényen, illetve a zenészek is képesek a saját iOS eszközükkel állítani a saját arányaikat. Korábban ehhez rendkívüli mennyiségű kábelre volt szükség, most viszont csak a színpadon elhelyezett Mackie DL32R-re.

  • A teljes mix távvezérelhető vezeték nélkül, a 32 mikrofon előerősítő gain-jét is beleértve
  • Akár 10 felhasználó is beleszólhat a keverésbe (jogok beállíthatók, korlátozhatók eszközönként)
  • A zenészek saját maguknak állíthatnak arányokat pl. az iPhone-jukról

 

Rengeteg ki- és bemenet

A boldogsághoz sok csatlakozó kell, ezért a DL32R-en 32 mikrofon bemenetet kapsz, 14 szabadon címezhető XLR kimenet mellé, egy pár TRS monitor kimenetet, sztereó AES digitális kimenetet. Mindemellé jár 28 busz, 14 sztereó linkelhető aux send, fejhallgató kimenet, és egy bővítőhely, aholva DANTE bővítőkártyát lehet installálni. A DL32R pedig MINDEN beállításod el tudja menteni és azonnal visszahívni!

-32 előhívható ONYX+ mikrofon előfok beállítás
-14 szabadon címezhető XLR kimenet
-TRS monitor kimenet és sztereó AES kimenet


Többsávos felvétel és lejátszás

A Mackie DLR32 leghasznosabb képességei közül az egyik kétségtelenül a többsávos felvétel és lejátszás készítésének lehetősége. Az USB csatlakozóra kötött külső meghajtó felel a tárolásért, a folyamat pedig teljesen távvezérelhető vezeték ill. egyéb periféria (pl. számítógép) nélkül. Természetesen számítógépet is lehet használni, ekkor azt az USB portra kötve mint hangkártya funkcionál a DL32R.(24 be- / 24 kimenettel jelenleg)


Virtuális soundcheck!

A zenekar felmegy a színpadra, eljátszák amit szeretnének egyszer, és azt rögzíti a DL32R a rácsatlakoztatott merevlemezre. Ezután a rendszer -már a zenekar nélkül- képes visszajátszani a beállást, amit a hangmérnök a saját tempójában tökélyre állíthat be. A beállítások pedig elmenthetők majd újra behívhatók, így koncert később megismételhető pont ugyanolyan paraméterekkel. 

Kis méret, hatalmas számítási teljesítmény

A DL32R DSP teljesítménye jelenleg toronymagasan überel minden konkurrens terméket (*).

  • A 36 bemeneti csatornán 4 sávos parametrikus EQ felüláteresztő szűrő, gate és kompresszor áll rendelkezésre (*).
  • 28 kimeneti busz van, mindegyiken 4 sávos parametrikus EQ felül- és aluáteresztő szűrővel, 31 sávos grafikus hangszínszabályzóval, kompresszor-limiterrel és késleltetéses kompenzációval
  • 3 sztereó effekt processzor nagyszerű zengetőkkel, késleltetőkkel és dedikált send-returnökkel
  • Az effektek lehetnek modern és vintage változatok

* a visszatérő csatornák a subgroupokon “csak” parametrikus EQ és kompresszor van.

Mindez úgy lesz igazán kellemes és jól használható, hogy a DL32R támogatja a VCA-kat, subgroupokat és mátrix buszokat!

MASTER FADER: a legátláthatóbb kezelő szoftver!

A teljes vezérlés ebből a szoftverből történik, ezért kulcsfontosságú, hogy minden jól átlátható és könnyen kezelhető legyen. A Mackie úttörő volt ebben a technikában: a korábbi DL1608-as mixerüket már több mint 2 millió élő keveréshez használták világszerte!

JOGOK KEZELÉSE

Beállítható ki, mely részét módosíthatja a DL32 beállításainak

 

EFFEKTEK

A DL32R számos késleltető és zengető fajtát tartalmaz, melyek mindegyike testreszabható!

ROUTING

A csatornák különböző routingje és gainje részletekig menően beállítható.

PATCHBAY

A virtuális patchbay révén minden bemenet és kimenet tetszőlegese köthető, átirányítható. Gyakorlatilag mindegy mit hova dugunk le, minden újra konfigurálható!

MIXER NÉZET

Ebben a nézetben minden lényeges elemét láthatjuk a keverésnek

ONBOARD DINAMIKA

A kompresszor/limiter és gate beállítások ugyancsak részletesen és pontosan beállíthatók.

GRAFIKUS HANGSZÍNSZABÁLYZÁS

A végső hangzás kialakítása rendkívül könnyű a 31 sávos grafikus EQ segítségével

PARAMETRIKUS HANGSZÍNSZABÁLYZÁS

4 sávos parametrikus EQ sebészi szintű beavatkozásokhoz

ÁTTEKINTŐ

A mixernek van egy olyan nézete, ahol mindent egyszerre láthatunk!

GYORS ELÉRÉS

Ebben a nézetben gyorsan férhetünk hozzá a legfontosabb funkciókhoz

VINTAGE DINAMIKA?

A DL32R ismer pár vintage kompresszor/gate karakterisztikát is az ízesebb hangzás kedvelőinek

VINTAGE EQ?

Ahogy a dinamika esetében, az EQ-nak is van vintage változata :)

HATÉKONY KONCERTEZÉS

A Mackie DL32R 32 csatornás, roppant teljesítményű digitális keverőpult, ami teljesen vezeték nélkül vezérelhető a könnyen kezelhető Master Fader iPad / iPhone applikációval (ingyen letölthető az App Store-ból és otthon is kipróbálhatók a funkciói offline módban). A funkciók között olyan prémium szolgáltatásokat találsz mint a közvetlen lemezre történő felvétel és visszajátszás több sávon, extrém számú DSP alapú effektek. A DL32R az igényes hangmérnököknek és önmegvalósító zenekarok ideális társa, mely olyan helyeken is alkalmazható, ahol a színpad előtti keverőállások nem megvalósíthatók.

 

További Információk

Garancia: 1 év
Csatornák száma 32
Mikrofon bemenetek
Mackie DL32R
32
Mono bemenetek száma 32
Sztereó bemenetek száma 16
AUX csatornák száma 14 stereo
Buszok száma 28
Beépített effektprocesszor Igen
Beépített hangkártya Támogatott
Mackie DL32R
Nettó súly 10.4kg
Bruttó súly 10.4kg
Megjelenés dátuma 2014.10.16.
Rendezés: DESC
Remek! L. Gabi véleménye
Ár / érték
Minőség
Megmondom őszintén, nagy Mackie fan vagyok.Rászolgált, hiszen minőségre nem tudok kifogástz találni egyik termékükben sem.
A DL-32R egy lépés volt fölfelé, a 1608 után.
Már most jelzem: Ha a 1608-at 95%-ra kiismerted, a 32R-nél csak 35-40%-nál tartasz.
Kompakt kialakítás, ésszerűen elhelyezett csatlakozók, (bár az USB lehetne elöl) és nagy teljesítmény jellemzi. A mikrofon előfokok szerintem szebben szólnak mint a 1608-é. Remek dolog, hogy csatornánként tudod megmondani, hogy melyik bemenetet használja: az analógot, vagy az USB-t. Ha nem szól a csatorna, nézd meg, hogy nincs-e USB-re állítva a bemenete. Én jártam így, alapból erre állt fel. Az USB-n keresztüli felvétel remek dolog. Számítógéppel összekötve egy Cubase programmal vettünk fel kb 22 sávon 1 órányi élő műsort. 10,3 GB lett az adatmennyiség. Stúdiószintet produkált, zaj nélkül és a mikrofonok sem szóltak be egymásba. Amikor megmutattam a készre kevert anyagot (csak panorámázni kellett és az énekre egy pici visszhang) néhány zenész és vájtfülű barátomnak, mindenki azt mondta: ha nem lenne az összekötő szöveg, ez stúdiófelvételként lenne meghatározható.
A szoftvere logikusan szerkesztett, a korábbi verziónál sokkal összetettebb, bár nekem az Ipad-3-mal picit lassú. A korábbihoz képest át lett szerkesztve a menürendszer, ezt meg kell tanulni. Viszont ha rájössz a logikára, rendkívül jól használható.
Az egyes csatornákat megnyitva a monitorkimeneteket is tudod innen állítani, mert a kimenetek szabályzói megjelennek a csatornapoti mellett. A fantomtáp minden csatornára külön adható ki, ami szintén egy jó dolog. (a 1608-nál ugye egy kapcsolóval mindenhova kiment) A mátrix az egyik legnagyobb durranás. Bármit bárhova linkelhetsz. Én csináltam már 6 főkimenetet egy közös potiról. ez akkor nagyon jó, ha valaki fel akarja venni a műsort kamerára és kell neki egy kevert hang. XLR-en kiküldöd neki és kész. Több lett a gyári preset hangszín, és viszonylag jól el van találva mindegyik. Alapnak tökéletesek, pici finomítás után teljesen jók. Rengeteg időt takarítasz meg beálláskor. Én előre szoktam dolgozni, elkérek egy Ridert az együttestől, erre itthon megcsinálom a snap-shotot, a helyszínen előhívva csak finomítani kell. Nem terheled a közönséget a hosszadalmas beállással. A főkimenet 32 sávos EQ-ja nagy segítség, ki tudod fésülni a helyszínt, a gerjedő frekiket megvágod és már mehet is a buli.
Én rack-be szerelve használom, ide vannak beépítve a mikrofonok vevői is. A színpad egyik első sarkára szoktam elhelyezni, mert a CD-játszó is ide van beépítve, igy ezt is látom illetve távkapcsolóval tudom indítani. Nem kell csoportkábel, keverőállás, nem kell ügyelned a közönségre, hogy ne húzzon szét semmit, ne ugráljon a méregdrága kábeleiden.
Egy jó tanács: A mikrofonok 700-800 MHz-en mennek. Az alap routerek 2,4 GHz-n, ami a 800-nak a harmadik felharmónikusa. Képes úgy megszórni a mikrofon vevőket, hogy egy borzalmas pattogás és recsegés jön bele a mikrofon hangjába. Érdemes dual-band-es routert használni és a 2,4 GHz-t kikapcsolni. Az Ipad tudja az 5 GHz-es átvitelt és ez a gond megszűnik. Saját káromon tanultam meg.

Összefoglalva: nagyon jó készülék, mind élő, mind stúdiómunkára. Ár-érték arányban szerintem jó, különösen most, hogy kicsit lejjebb ment az ára. (Én még 699.900.-ért vettem. Szerintem az enyém volt az első ilyen készülék. itthon. Hamar megbarátkoztam vele, jól használható. (Elküldve 2015. február 12.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(2 volt 2 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!