Tel: +36 1 322 2519
Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: KURSP4-8

Kurzweil SP4-8

399 900 Ft
Darab

Részletek

Volt bemutatótermi, garanciális, utolsó akciós darab! 

A Kurzweil SP4-8 a modernkori leszármazottja az eladásokat vezető SP88/x-nek,  ami népszerűségét annak köszönhette, hogy addig elképzelhetetlenül alacsony ár mellett volt képes a világhírű Kurzweil hangzásra. Az SP4 ezen jócskán túlmutat: a jelenlegi csúcsszintetizátor, a PC3-as család hangját örökli. De nem csak emlékeztető jelleggel: PONT ugyanúgy szól és a modernkori elvárásokat is teljesíti - vékony, könnyű, és borzasztó könnyű használni. Eladási rekordokat döntöget, nincs vetélytársa árban, minőségben.

Nagy jóság kis csomagolásban

A Kurzweilnél pontosan tudják, hogy egy billentyűnek hordozhatónak, és könnyűnek kell lennie. Az SP4-8 tokja épp ezért karcsú, elegáns, és könnyű felemelni: kis helyigénye van, lesz hely a színpadon számodra is.

Beállás rekord idő alatt

A kezelőfelület a lehető legegyszerűbbre van tervezve. A legfontosabb funkciók szemelőtt vannak, pont ott, ahol várnád. Layereket és spliteket egyetlen gombnyomásra készíthetsz, a preseteket és beállításokat könnyen eléred a kategória és a program goombokkal, gyorsan átállíthatod az effekt paramétereit.

Kompromisszumok nélkül

Annak ellenére, hogy az SP4-8 a legmegfizethetőbb szintetizátor a Kurzweil jelenlegi kínálatában, hangzás tekintetében nem köt kompromisszumot, nincs olcsósítás, egyszerűsítés, "levágott kanyar". 128 beépített válogatott hangja egyenesen a PC3 családból származik, annak legjobb hangjait tartalmazza a kategóriákból, beleértve a híres Triple Strike zongorát, klasszikus elektronikus zongorákat, buja vonósokat és nagyzenekari hangszereket, csúcs basszusokat, gitárokat, fúvósokat, rezeseket, ütősöket és dobokat. Még a KB3-as orgona is belekerült, mely paraméterei MIDIn keresztül vezérelhetők. Mindezeken túlmenően képes betölteni a PC3 és PC3LE család szintetizátorain készített programokat (a DSP erőforrás határain belül maradva), illetve további hangok letölthetők a gyártó weboldaláról. A 16 partos multitimbralitásra képes SP4-8 külső szekvenszerrel, ill. számítógépes rögzítőrendszerekkel egy igen hatékony eszköz zeneszerzésre, felvételek készítésére.

Hab a tortán

Mindamellett, hogy képes a PC3-asok programjait felhasználni, az SP4-8 azok profi effektláncainak tucatjának reprodukciójára is képes. Hibátlan koncertermek, késleltetők, ropogós hangú erősítő és torzító szimulátorok révén új mélységet kölcsönöz a realizmusnak, amire csakis egy Kurzweil képes. Az effektek főbb paraméterei ki vannak címezve az SP's Timbre tekerőjéhez, így a hang könnyen testreszabható anélkül, hogy a felhasználónak bele kellene ásnia magát a menükbe, vagy a gépkönyvbe.

Főbb jellemzők: 

 • 88 billentyűs kalapácsmechanikás billentyűzet (Fatar TP 100)
 • 16 karakteres LCD kijelző, dedikált kontraszt gombbal a hátlapon
 • 64 hang polifónia
 • 16 part multitimbralitás
 • 4 zóna, villámgyorsan állítható split/layer funkciókkal
 • 128 hangszín a Kurzweil PC3 szériából (KB3 hammond hangokkal, és KVA virtuál analóg szintetizátorhangokkal)
 • 64 felhasználói tárhely programok, és szintén 64 hely setup-ok számára
 • tucatnyi komplex effektlánc a legkülönfélébb kategóriákból (a zengetőktől az erősítőszimulátorokon át egészen a rotary effektekig minden)
 • Pitch, és modulációs kerék, 1 front panel potméter, 1 switch-pedál bemenet (támogatja az opcionálus duál-pedált), 1 CC pedál bemenet
 • Kimenet: Két 1/4" szimmetrikus TRS analóg (24-bit DACs)
 • MIDI IN/OUT - USB MIDI
 • A legtöbb PC3LE hangszínt olvassa (természetesen a DSP korlátaival)

További Információk

Garancia: 2 év
Billentyűk száma 88
Billentyűk mérete Teljes méretű
Billentyű mechanika Kalapácsmechanika
Kurzweil SP4-8
Aftertouch érzékenység
Kurzweil SP4-8
Nem
Modulációs kerék Van
Hajlítókar Van
Csatlakozási lehetőségek MIDI, USB 1.0
Szintézis típusok PCM (ROM)
Polifónia
Kurzweil SP4-8
64
Multitimbralitás
Kurzweil SP4-8
16 part
Analóg kimenetek
Kurzweil SP4-8
2
Zónák száma
Kurzweil SP4-8
4
Mikrofon bemenet Nincs
Szekvenszer MIDI
Audio továbbítása USB-n keresztül
Kurzweil SP4-8
Nem
iPhone / iPad távvezérlés Nincs
Expression pedál bementek
Kurzweil SP4-8
1
Bus Powered
Kurzweil SP4-8
Nem. A tápegység tartozéka
Kurzweil SP4-8
Elemes működés Nem
Digitális Kimenet Nincs
Tartozékok Tápegység, Kitartó pedál, USB kábel
Méret (Szé x Ma x Mé) (55.13") (140.02cm) X (13") (33.02cm) X (5.5") (13.97cm) -rear (3.25") (8.26) - front
Nettó súly (39 lb.) (17.7 kg)
Bruttó súly 19 kg
Megjelenés dátuma 2011.01.03.
Rendezés: DESC
Ez tényleg a legjobb ár érték arányú stage piano. Greg véleménye
Ár / érték
Minőség
A külseje: Màs mint a képeken. A szìne nagyon sötét fénylő szürke, majdnem fekete. Nagyon tetszik a külleme! A festés minõsége szép, de nem túl ellenàllò. Az elsõ nap figyelmes lettem egy kis szürke pöttyre. Próbáltam kézzel óvatosan eltàvolìtani a felételezett koszt, de a pötty maradt és körülötte is el kezdett halvànyodni a festés a dörzsöléstől, úgyhogy hagytam is a dolgot. Lehet hogy csak ezen az egy ponton sikerült ilyen vékonyra a festés és amúgy is, ez egy semmiség, nem feltűnő, mindenestre ilyen festés hibàval még billentyüs hangszernél nem találkoztam. Az egysoros kijelzõ kék vilàgìtast kapott. Néhàny program nevét nem tudja teljes hosszàban megjelenìteni. A kijelzõ minõsége és mérete olyasmi mint az olcsò Orla vagy Hemingway digitàlis zongoràkon. Persze örülni kell annak is hogy egyàltalàn van kijelzõ, amúgy az infó tökéletesen olvasható róla. A gombok gumiból vannak, kellemes tapintásúak, megfelelő méretűek, pirosan világítanak.

A mechanika: Fatar Tp100 mechanikàt kapott. Igen jò minõségü, hasznàljàk a Nord Hp modellekben és a drágább Kurzweil workstation-ökben is, ami sokmindent elàrul. Jò rajta jàtszani! A Studiologic Sl-990xp-hez képest nagyobb ellenàllàst fejtenek ki a billentyük, tehát kicsivel nehezebb rajta játszani mint az XP-n de nem rossz értelemben, sőt. Kellemes, zongora szerű érzete van.

A hangja: Tipikus Kurzweil hangok, minden megtalálható benne a márka legendás hangjaiból. A Kurzweil zongora hangját lehet szeretni és nem szeretni. Vannak hibái, de összességében kellemes, élethű hatást nyújt zenekarban és szólóban egyaránt és ez nagyon fontos. Egyedi hangzása miatt könnyű ráismerni, ha meghallja az ember valahol. A zongora minta mai mércével mérve igen rövid, de amit lehet kihoztak belőle és szép az összhatás, jó a dinamika, a rétegek nem durván váltanak és a loopolás is jól sikerült. Egyedül a kétvonalas oktáv néhány hangja vékonyka, talán hamiskás is és hamar halkul el számomra a többihez képest. Ezen próbáltak segíteni és a honlapról letölthető programok közül egyedül az "NYC Jazz" -ben normálisan halkul el ez a regiszter is. A rhodes-ok fantasztikusak, jók az effektek, minden regiszterben telt és kiegyenlített a hang. A wurlitzerek nagyon élethűek. A vonósok, padok szépek, jól használhatóak. Az orgonák igazi csodának számítanak egy ilyen árkategóriájú stage pianonál, hiszen a KB3 modellezés belekerült a hangszerbe. A KB3 orgona nem szól olyan jól mint bármelyik Nord orgona, szerintem, de nagyon pontosan paraméterezhető (külső midi eszköz segítségével) és élő zenekarban tudja azt a hatást nyújtani amit kell, megvan benne az erő és a lehetőség. Az analóg szinti hangok szintén a csodásak ebben a kategóriában. A szűrők is kiválóak, jobbak mint néhány japán workstation-ben.

Az effektek: Szépek, dögösek, igaz egyszerre csak egy effektláncot használhatunk de ez elég kell legyen egy stage pianonál. Néhány program hangereje kiugróan eltér a többitől. Ezt a user hangoknál tudjuk orvosolni desktop editorral, vagy setup módban. Élőben kicsit zavaró, hogy állítgatni kell a hangerőt bizonyos programoknál.

Midi: 4 zónás midi kezelés, 4 programot lehet egymásra rendezni, vagy külső eszközt vezérelni, közvetlenül ki és bekapcsolható zónák, teljes értékű midi kontroller. 2 pedál, pitch és mod wheel és egy többfunkciós potméter segít a valós idejű kezelésben. Ezek mind hiányoznak a Nord Electro medellekből. Jó lenne persze néhány plusz poti a drawbaroknak mint az sp5-ön, vagy a Nord-on, na de nem vagyok telhetetlen :) Ez így is hatalmas tudás egy stage pianótól ezért az árért és külső midi eszközzel ez a hiány is pótolható.

A szoftver: A 2.0 verziójú szoftverrel vettem ami teljesen stabil. Van már újabb is amely a hozzá gyártott editor program használatához szükséges. Ez az editor sajnos nem ingyenes, csak a demó verzió az, de hatalmas lehetőségeket nyit meg a hangszerben, ami a szerkesztést illeti, tehát aki szeretne egyedi hangokat és beállításokat, annak érdemes megvenni. Kis túlzással egy PC3-má változik vele, ami a beállíthatóságot illeti. A KB3 orgonák összes paraméterét állíthatjuk. Effektláncok beállításaiba, saját effeklánc szerkesztésbe, a programok mintáinak kiválasztásába (32 rétegig!) és rengeteg egyéb paraméterbe, átlátható módon belenyúlhatunk. Olvassa a PC3 hangjait, az effektek korlátaival. Meglepő hogy elrejtve egy arpeggiator is működik benne, ha a PC3- ból betöltött programhoz az hozzá tartozik. Szerkeszteni vagy leállítani viszont nem lehet az arpeggiatort. Szekvenszer vagy metronóm nincs benne.

Összegzés: Ez tényleg a legjobb ár érték arányú stage piano. Egyszerű kezelés, de ha arra van igényünk 25 dollárért akár a legapróbb részletig szerkeszthetővé válik, a számítógépes editor segítségével. A hangja igazi Kurzweil minőség a márka legendás hangmintáival, a mechanika (Fatar-TP100) jelenleg az egyik legjobbnak számít, 4 zónás midi kezelés, KB3 orgonák (amelyket külső midi eszköz segítségével lehet szerkeszteni), szép és dögös effektek, profi külső.
Lehetne több kontroller poti, nagyobb kijelző, ellenállóbb festés, de örülök hogy ezeket hagyták le, cserébe a kedvező árért és nem a hangja vagy a mechanika lett olcsósítva. (Elküldve 2014. november 29.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(1 volt 1 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!