Tel: +36 1 322 2519
Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: KURFORTE

Kurzweil FORTE 88

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

990 000 Ft
Darab

Részletek

A Forte jelen pillanatban a legnagyobb teljesítményű színpadi szintetizátor a világon, a Kurzweil 2014-ben teljesen új minőséget alkotott: technológiai értelemben, játékérzetben, hangminőségben, és a minták részletességét tekintve korábban soha nem látott hangszer született a zenészek igényeit szem előtt tartva. A Kurzweil életében a színpadra szánt szintetizátorok új időszámítása már az Artis-szal elkezdődött, és tart, azonban amit a Forte teljesítményben, és minőségben képvisel, az teljesen egyedülálló a piacon. 

A Forte egy 88 billentyűs kalapácsmechanikás szintetizátor, amely a vadonat új Flash Play technológia segítségével bekapcsolás után közvetlenül rendelkezik elképesztő méretű, 16 gigabájtnyi sample memória fölött, amibe a legújabb, és legrészletesebb zongora, Rhodes, Wurlitzer, Clav, és csemballó minták kerültek, ezek kombinálhatók a világhírű PC3K zászlóshajó workstation V.A.S.T hangkeltőjével, összes hangszínével, plusz a KORE 64-es bővítő teljes hangkészletével. Tehát: mindenféle hangszín benne van, amire bármilyen stlusban szükség lehet: a legrészletesebb grand piano-k, elektromos zongorák, tökéletes hammond/vox/farfisa modellezés, kiváló dobhangok, mintavételezett gitárok, és virtuál analóg szintetizátorhangok, köztük basszusok, lead-ek, és pad hangszínek teljes, és teljeskörűen szerkeszthető palettája, kiegészítve a legerősebb effektprocesszorral. 

A vadonatúj hangminták a legjobb hangmérnökök munkáit dícsérik, a Steinway D modell mellé egy Yamaha C7 nagyzongora minta is került, ugyanúgy, ahogy Wurlitzer 200A, és clavinet, és csembaló hangszínek is. Ezek 128 hang polifóniával szólalnak meg azzal a specialitással, hogy a keyoff minták nem vesznek le a polifóniából! A hangszer DSP-effekt teljesítményét is megduplázták, 32 effekt blokk szólhat egyszerre, a kezelőfelületről közvetlenül, dedikált porméterekkel vezérelhető a maszter: 3 sávos EQ, és kompresszor is valós időben. 

Az effektek között több mint ezerféle (a desktop editorral teljeskörűen szerkeszthető) effektláncot találunk a legjobb torzítók, zengetők, delay-ek, kompresszorok, kórusok kombinációiból. 

A Forte az új technológiákat ötvözi a hagyományokkal, a KB3-as (ToneReal) orgona is helyett kapott benne full polifóniával (továbbá az orgona hangok nem vesznek el a 128-as polifóniából, azon felül számolandók!), élethű Hammond, Vox, és Farfisa orgona modellezéssel, az orgona funkciók (KeyClick, Percussion, Vibrato, Chorus, torzító, leslie), és a húzóregiszterek is valós időben állíthatók potméterek, gombok segítségével. A VA-1-es virtuál analóg szintetizátor is része a Forte hangkeltőjének akár 32 layer szólalhat meg egyszerre egy programon belül.

A vadonat új belsőhöz, az új funkciókhoz már új küllem is elengedhetetlen volt, színes, nagyméretű 4.3”-es (480x272 pixel) színes LCD kijelzőt kapott a Forte, ezen jól átláthatóan kereshetők, választhatók, szerkeszthetők, és kombinálhatók a hangszínek, és minden funkció könnyen elérhető. Fizikai valójában is megtartotta az elő előadást segítő funkciókat: 9 slider, 6 kapcsoló, két kerék, két controller pedál, és egy kapcsolópedál segítségével azonnal beleavatkozhatunk a hangzásba, ezek mindegyike egyszerűen programozható, rengetegféle funkcót képesek vezérelni.  A slider-ek mellett kis LED-sor jelzi, hogy milyen állásban van éppen a slider, így sötét színpadi körülmények között is azonnal átlátható azok helyzete.

Olyan előadást segítő gombok is kéznél vannak, mint a Tap Tempo (ez a delay-ek, és arpeggio-k élő szinkronizálásánál elengedhetetlen), vagy a transpose. A Forte 256 gyári, és ugyanennyi felhasználói programot, és multit képes tárolni. A programok kategóriánként is kiválaszthatók, és minden kategóriába elhelyezhető a saját hangszín is akár. Funkciógombokkal rekord idő alatt kreálhatók split-ek és layerek, ezek a multik közé menthetőek, azonnal slider-ekkel vezérelhetők ezek hangereje, és nagyon gyorsan beállítható az egyes zónák elhelyezkesése, transzpozíciója. Egyetlen gombnyomással 10 kedvenc hangszín, vagy Multi menthető el, amelyek szintén egyetlen gombnyomással elő is hívhatók. A Forte (és a kistestvér Artis) a legkönnyebben kezelhető Kurzweil hangszer(ek).

A billentyűzet mechanika is az abszolút profi kategória, lépcsőzetes kalapácsmechanikás, aftertouch-os Fatar TP/40L

A Forte a valaha létezett legerősebb színpadi hangszer, mely képességeiben, kapacitásban is többszörösen “űbereli” az összes korábbi Kurzweil szintetizátort, színpadi zongorát. A Flash Play technológiával és a hangminőség iránti változatlanul maximalista eltökéltséggel, a megújult kezelőfelülettel, színes kijelzővel, és az egyik legjobb lépcsőzetes kalapácsmechanikával a kategória abszolút csúcsa.  PianoTine EPsWurly


A főbb jellemzők összegezve: 

 • Flash-Play technológia, ami elképesztő méretű flash memóriát képes kezelni
 • 16 gigabájt sample memória, sztenderd bekapcsolási (boot) idő mellett!
 • 3 gigabájt felhasználói flash memória saját minták betöltésére
 • A flash minták késése (latency) nem hosszabb mint a hagyományos szintetizátoroké 
 • Új, hihetetlenül részletes, a legjobb hangmérnökök által felvett  Steinway D, Yamaha C7, Wurlitzer 200A, Clav, és csembaló minták
 • Az összes PC3 hangszín, teljeskörűen szerkeszthető V.A.S.T. hangmotor, és a teljes KORE 64 bővítőkártya
 • KB3 ToneReal orgona: Hammond/Vox/Farfisa modellezés, valós idejű kontrollerekkel, Drawbar-okkal és kapcsolókkal 
 • Több, mint 1000 féle effektlánc, a legkülönfélébb effektekkel (zengetők, delay-ek, kórusok, phaser-ek, kompresszorok, erősítő szimuláció, leslie effekt, stb.)
 • Dedikált vezérlők a 3 sávos EQ-hoz, és a maszter-kompresszorhoz
 • 256 gyári, ugyanennyi felhasználói program és multi
 • Multi módban16 zóna (split/layer egyetlen gombnyomásra)
 • Összesen 23 programozható fizikai kontroller, a slider-ek mellett új LED sor segíti az eligazodást
 • Dedikált gombok az élő előadást segítendő (Tap Tempo)
 • Megújult nagy méretű színes kijelző (480x272 pixel)
 • Ingyenes szoftver editor, a legrészletesebb szerkesztésekhez, akár algoritmus szintig szerkeszthető az összes paraméter
 

További Információk

Garancia: 1 év
Billentyűk száma 88
Billentyűk mérete Teljes méretű
Billentyű mechanika Kalapácsmechanika
Kurzweil FORTE 88
Aftertouch érzékenység
Kurzweil FORTE 88
Igen, monofón
Kurzweil FORTE 88
Modulációs kerék Van
Hajlítókar Van
Csatlakozási lehetőségek MIDI, USB 1.0
Szintézis típusok PCM (ROM), Fizikai modellezés, FM
Polifónia
Kurzweil FORTE 88
128 + full polifón a KB3 orgona
Multitimbralitás
Kurzweil FORTE 88
16 part
Analóg kimenetek
Kurzweil FORTE 88
4
Zónák száma
Kurzweil FORTE 88
16
Szekvenszer Nincs
Audio továbbítása USB-n keresztül
Kurzweil FORTE 88
Nem
Expression pedál bementek
Kurzweil FORTE 88
1
Kapcsoló pedál bemenetek 1
Bus Powered
Kurzweil FORTE 88
Nem. Beépített tápegység
Kurzweil FORTE 88
Elemes működés Nem
Digitális Kimenet Nincs
Méret (Szé x Ma x Mé) 138 x 39 x 14 cm
Nettó súly 21.8 kg
Bruttó súly 25 kg
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!