Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: KURFORTE

Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

Normál Ár: 964 900 Ft

Akciós ár: 799 900 Ft

Darab

Részletek

Volt bemutatótermi darab, 1év garanciával!


 

A Forte jelen pillanatban a legnagyobb teljesítményű színpadi szintetizátor a világon, a Kurzweil 2014-ben teljesen új minőséget alkotott: technológiai értelemben, játékérzetben, hangminőségben, és a minták részletességét tekintve korábban soha nem látott hangszer született a zenészek igényeit szem előtt tartva. A Kurzweil életében a színpadra szánt szintetizátorok új időszámítása már az Artis-szal elkezdődött, és tart, azonban amit a Forte teljesítményben, és minőségben képvisel, az teljesen egyedülálló a piacon. 

A Forte egy 88 billentyűs kalapácsmechanikás szintetizátor, amely a vadonat új Flash Play technológia segítségével bekapcsolás után közvetlenül rendelkezik elképesztő méretű, 16 gigabájtnyi sample memória fölött, amibe a legújabb, és legrészletesebb zongora, Rhodes, Wurlitzer, Clav, és csemballó minták kerültek, ezek kombinálhatók a világhírű PC3K zászlóshajó workstation V.A.S.T hangkeltőjével, összes hangszínével, plusz a KORE 64-es bővítő teljes hangkészletével. Tehát: mindenféle hangszín benne van, amire bármilyen stlusban szükség lehet: a legrészletesebb grand piano-k, elektromos zongorák, tökéletes hammond/vox/farfisa modellezés, kiváló dobhangok, mintavételezett gitárok, és virtuál analóg szintetizátorhangok, köztük basszusok, lead-ek, és pad hangszínek teljes, és teljeskörűen szerkeszthető palettája, kiegészítve a legerősebb effektprocesszorral. 

A vadonatúj hangminták a legjobb hangmérnökök munkáit dícsérik, a Steinway D modell mellé egy Yamaha C7 nagyzongora minta is került, ugyanúgy, ahogy Wurlitzer 200A, és clavinet, és csembaló hangszínek is. Ezek 128 hang polifóniával szólalnak meg azzal a specialitással, hogy a keyoff minták nem vesznek le a polifóniából! A hangszer DSP-effekt teljesítményét is megduplázták, 32 effekt blokk szólhat egyszerre, a kezelőfelületről közvetlenül, dedikált porméterekkel vezérelhető a maszter: 3 sávos EQ, és kompresszor is valós időben. 

Az effektek között több mint ezerféle (a desktop editorral teljeskörűen szerkeszthető) effektláncot találunk a legjobb torzítók, zengetők, delay-ek, kompresszorok, kórusok kombinációiból. 

A Forte az új technológiákat ötvözi a hagyományokkal, a KB3-as (ToneReal) orgona is helyett kapott benne full polifóniával (továbbá az orgona hangok nem vesznek el a 128-as polifóniából, azon felül számolandók!), élethű Hammond, Vox, és Farfisa orgona modellezéssel, az orgona funkciók (KeyClick, Percussion, Vibrato, Chorus, torzító, leslie), és a húzóregiszterek is valós időben állíthatók potméterek, gombok segítségével. A VA-1-es virtuál analóg szintetizátor is része a Forte hangkeltőjének akár 32 layer szólalhat meg egyszerre egy programon belül.

A vadonat új belsőhöz, az új funkciókhoz már új küllem is elengedhetetlen volt, színes, nagyméretű 4.3”-es (480x272 pixel) színes LCD kijelzőt kapott a Forte, ezen jól átláthatóan kereshetők, választhatók, szerkeszthetők, és kombinálhatók a hangszínek, és minden funkció könnyen elérhető. Fizikai valójában is megtartotta az elő előadást segítő funkciókat: 9 slider, 6 kapcsoló, két kerék, két controller pedál, és egy kapcsolópedál segítségével azonnal beleavatkozhatunk a hangzásba, ezek mindegyike egyszerűen programozható, rengetegféle funkcót képesek vezérelni.  A slider-ek mellett kis LED-sor jelzi, hogy milyen állásban van éppen a slider, így sötét színpadi körülmények között is azonnal átlátható azok helyzete.

Olyan előadást segítő gombok is kéznél vannak, mint a Tap Tempo (ez a delay-ek, és arpeggio-k élő szinkronizálásánál elengedhetetlen), vagy a transpose. A Forte 256 gyári, és ugyanennyi felhasználói programot, és multit képes tárolni. A programok kategóriánként is kiválaszthatók, és minden kategóriába elhelyezhető a saját hangszín is akár. Funkciógombokkal rekord idő alatt kreálhatók split-ek és layerek, ezek a multik közé menthetőek, azonnal slider-ekkel vezérelhetők ezek hangereje, és nagyon gyorsan beállítható az egyes zónák elhelyezkesése, transzpozíciója. Egyetlen gombnyomással 10 kedvenc hangszín, vagy Multi menthető el, amelyek szintén egyetlen gombnyomással elő is hívhatók. A Forte (és a kistestvér Artis) a legkönnyebben kezelhető Kurzweil hangszer(ek).

A billentyűzet mechanika is az abszolút profi kategória, lépcsőzetes kalapácsmechanikás, aftertouch-os Fatar TP/40L

A Forte a valaha létezett legerősebb színpadi hangszer, mely képességeiben, kapacitásban is többszörösen “űbereli” az összes korábbi Kurzweil szintetizátort, színpadi zongorát. A Flash Play technológiával és a hangminőség iránti változatlanul maximalista eltökéltséggel, a megújult kezelőfelülettel, színes kijelzővel, és az egyik legjobb lépcsőzetes kalapácsmechanikával a kategória abszolút csúcsa.  PianoTine EPsWurly


A főbb jellemzők összegezve: 

 • Flash-Play technológia, ami elképesztő méretű flash memóriát képes kezelni
 • 16 gigabájt sample memória, sztenderd bekapcsolási (boot) idő mellett!
 • 3 gigabájt felhasználói flash memória saját minták betöltésére
 • A flash minták késése (latency) nem hosszabb mint a hagyományos szintetizátoroké 
 • Új, hihetetlenül részletes, a legjobb hangmérnökök által felvett  Steinway D, Yamaha C7, Wurlitzer 200A, Clav, és csembaló minták
 • Az összes PC3 hangszín, teljeskörűen szerkeszthető V.A.S.T. hangmotor, és a teljes KORE 64 bővítőkártya
 • KB3 ToneReal orgona: Hammond/Vox/Farfisa modellezés, valós idejű kontrollerekkel, Drawbar-okkal és kapcsolókkal 
 • Több, mint 1000 féle effektlánc, a legkülönfélébb effektekkel (zengetők, delay-ek, kórusok, phaser-ek, kompresszorok, erősítő szimuláció, leslie effekt, stb.)
 • Dedikált vezérlők a 3 sávos EQ-hoz, és a maszter-kompresszorhoz
 • 256 gyári, ugyanennyi felhasználói program és multi
 • Multi módban16 zóna (split/layer egyetlen gombnyomásra)
 • Összesen 23 programozható fizikai kontroller, a slider-ek mellett új LED sor segíti az eligazodást
 • Dedikált gombok az élő előadást segítendő (Tap Tempo)
 • Megújult nagy méretű színes kijelző (480x272 pixel)
 • Ingyenes szoftver editor, a legrészletesebb szerkesztésekhez, akár algoritmus szintig szerkeszthető az összes paraméter
 

További Információk

Garancia: 1 év
Billentyűk száma 88
Billentyűk mérete Teljes méretű
Billentyű mechanika Kalapácsmechanika
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
Aftertouch érzékenység
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
Igen, monofón
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
Modulációs kerék Van
Hajlítókar Van
Csatlakozási lehetőségek MIDI, USB 1.0
Szintézis típusok PCM (ROM), Fizikai modellezés, FM
Polifónia
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
128 + full polifón a KB3 orgona
Multitimbralitás
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
16 part
Analóg kimenetek
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
4
Zónák száma
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
16
Szekvenszer Nincs
Audio továbbítása USB-n keresztül
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
Nem
Expression pedál bementek
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
1
Kapcsoló pedál bemenetek 1
Bus Powered
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
Nem. Beépített tápegység
Kurzweil FORTE 88 - (Ex-Demo)
Elemes működés Nem
Digitális Kimenet Nincs
Méret (Szé x Ma x Mé) 138 x 39 x 14 cm
Nettó súly 21.8 kg
Bruttó súly 25 kg
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!