Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: KG-VOLCAKICK

Korg Volca Kick

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

Normál Ár: 59 900 Ft

Akciós ár: 46 900 Ft

Darab

Részletek

A Volca széria legújabb tagja a Kick egy analóg lábdob/basszushang generátor, az legendás MS-20 rezonáns filterével, ami lehetővé teszi, hogy sound design eszközként az elektronikus “kick” hangok legszélesebb palettája előállítható legyen vele. Több komponensből tevődik össze a hang, amire a Volca Kick képes.

Analóg áramkör

Az eredeti rev 1.-es MS-20 rezonáns szűrő három paraméterrel állítható: pitch (hangmagasság) bend (a hangmagasság változása), és Time (a változás ideje), így zenei hangmagasságot is adhatunk a lábdob rezonáns hangjához, annak változása is szabályozható. A Pulse Colour/Level az attack hangjának érzetéhez ad hangszínt, az Attack/Decay tekerővel pedig azonnal beavatkozni a felfutás, és lecsengés idejébe, így előcsalható a lassan lecsengő lágy hangszíntől az agresszív kick hangzásig mindenféle karakter.
Az analóg áramkörön alapuló lábdobhang genereátoron, és a filteren túl még van egy DRIVE- is, ami egy analóg torzító, és a TONE paraméterrel változtathatjuk a magas frekvenciák karakterét.
A Volca Kick tehát nem csak egy lábdobgép, a 16 hangú érintőfelület segítségével hangolt basszushangok, sub-basszus futamok előállítására is alkalmas, akár élő játékkal is.

16 lépéses szekvenszer

A 16 lépéses szekvenszer elég nagy improvizációs szabadságot nyújt, gyorsan létre hozható vele egy dob pattern, de valós idejű felvételre is alkalmas,  így basszusmenetek könnyen programozhatók. Összesen 16 szekvencia fűzhető össze, tehát 256 lépés áll rendelkezésre. A motion sequence funkcióval felvehetők a gombok mozgásai, így a paraméterek időbeli változása rögzíthető, változatosabb pattern-ek szólalhatnak meg.

Active Step

A Volca Kick szekvenszere sok élő előadást segítő funkcióval rendelkezik. Ilyen az Active Step funkció, segítségével lejátszás közben kapcsolhatunk ki lépéseket, vagy illeszthetünk be újakat valós időben, így teljesen új ritmusképletek hozhatók létre.

Accent, Slide, és Bend Reverse

Lépésenként Accent adható az egyes hangokhoz, az dinamikai erősséget (hangsúlyt) jelent, a Slide két lépés közt köt át (az egyik step csúszik bele a másikba),  a Bend Reverse pedig az adott step hangmagasság-változását  fordítja meg, ezáltal teljesen egyedi hangzást hozva létre.  A Volca Kick teljesen újszerű hangok, és szekvenciák előállítására képes ezen funkciók által.

Touch FX kontrollerek

Ezek valós idejű szekvenszer effektek, ilyen a roll funkció, ami meghatározott osztásban ismétli a hangokat (negyed, nyolcad, tizenhetod), az oktáv funkció, ami a hangmagasságot egy, vagy két oktáv magasságban változtatja, és a sustain funkció, ami kitartja a hangot a lehető leghosszabban. Ezek a funkciók feldobják az elő játékot, ütemtöréssel, dinamikai fokozással, vagy éppen leállással.

Sync csatlakozó más eszközökhöz

A Korg más szintetizátoraival, dobgépeivel egy sima sync csatlakozóval szinkronizálható a tempó. Egyszerűen csatlakoztatni kell a Volca, Minilogue, Electribe, vagy az SQ-1 szekvenszerhez, és azonos tempóban, és időben indul és áll le a lejátszás. A Volca Kick MIDI in csatlakozón keresztül hangmodulként is meghajtható bármilyen DAW szoftverrel.

Hordozható

Kicsi, zsebben elfér, hordozható, és elemről is működik, beépített hangszórói, és fejhallgató csatlakozója is van. Bárhol használható.

    •    Billentyűzet: többérintéses billentyűzet/lépésbillentyű
    •    Lábdob generátor
    ◦    Típus: analóg szintézis
    ◦    Maximum polifónia: 1 hang
    ◦    Struktúra: VCF (bemenet nélküli MS-20 Rev1 szűrő, rezonátorként alkalmazva), impulzusgenerátor, VCA, analóg DRIVE, analóg TONE
    ◦    MS-20 rezonátor: hangmagasság/oktáv, hajlítás, időtartam
    ◦    Impulzus: szín, jelszint
    ◦    Erősítő: felfutás, visszaesés
    ◦    Kivezérlés
    ◦    Hangszín: aluláteresztő szűrő, 12 dB/oktáv
    •    Szekvenszer
    ◦    Részek száma: 1
    ◦    Lépések száma: 16
    ◦    Felvehető patternek száma: 16 (mindegyik saját hangprogrammal)
    ◦    Vezérlők: Pattern Chain, Motion Sequence, Touch FX, Active Step, Accent (On/Off, Depth), Slide, Bend Reverse, Roll (1/4, 1/2, 1/1, 4/3, 2/1, 3/1), Octave (1 Oct Up, 2 Oct Up), Sustain, Swing
    •    Csatlakozók
    ◦    Hang kimenet: fejhallgató (3,5 mm-es sztereó mini jack)
    ◦    Szinkron: Sync In (3,5 mm-es monó mini jack, maximális bemeneti szint: 20 V), Sync Out (3,5 mm-es monó mini jack, kimeneti szint: 5 V)
    •    MIDI: bemenet
    •    Tápellátás
    ◦    Tápegység: 6 db AA alkáli elem, 6 db AA nikkel-fém hibrid akkumulátor vagy opcionális hálózati adapter (DC 9 V)
    ◦    Elem élettartam: körülbelül 10 óra (alkáli elem használatával)
    •    Méretek: 193 x 115 x 46 mm
    •    Tömeg: 377 g
    •    Mellékelt tartozékok: 6 db AA alkáli elem, szinkron kábel
    •    Opcionális tartozékok: hálózati adapter (DC 9 V)
 
 

További Információk

Garancia: 2 év a Hangszerviz oldalán történő termékregisztrációval
Csatlakozási lehetőségek USB 2.0
Méret (Szé x Ma x Mé) 193 × 115 × 46 mm
Nettó súly 0.372 kg
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!