Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: FOCRN6

Focusrite Pro RedNet 6

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

631 500 Ft
Darab

Részletek

Eddig megbízható hangkártyáikról és ISA előfokjaikról híres Focusrite lépett egy szintet és szinte egyedelülálló technológiát vonultat fel a RedNet termékcsalád színeiben.

A RedNet a Focusrite új, professzionális felhasználásra szánt moduláris audio interfész rendszere, mely az Audinate Dante hálózati technológiáját használja. Egyszerű Ethernet hálózaton keresztül képes továbbítani akár 256 csatornát (!) is, miközben a latency hihetetlenül alacsony marad. Emelett az interfészek hangminőségét is egy új szintre emelték.

 

Áttekintés
A RedNet rendszer egyaránt képes helyt állni stúdióban, színpadon, színházban, oktatási intézményekben, szinte mindehol ahol nagy számú audio kimenetre és bemenetre van szükség. Mindezek mellett az önálló és intelligens egységek speciális routingok megvalósítására is képesek, önállóan konfigurálhatók, valamint minőségük sem hagy maga után kívánni valót. A Dante technológia előnye, hogy a szinte mindehol megtalálható, Ethernet hálózaton keresztülkommunikálnak egymással a rendszer elemei és a számítógép vagy akár egy digitális keverőpult. A dedikált, kimondottan az Ethernet audio-ra optimalizált PCIe kártya segítségével a rendszer késése bemenettől kimenetig mindössze 3msec, miközben akár 256 audio csatornát használhatunk egyidőben.

Dante
A Dante az ausztrál Audinate cég protokollja, mely mintavételi frekvenciától függően nagy számú audio sávot és az interfészek távvezérléséhez szükséges információkat egyszerű Ethernet alapú hálózaton keresztül képes kezelni. Mindössze egy egyszerű Gigabit switch-re van szükség, valamint teljsen sztenderdnek nevezhető UTP kábelre a használathoz. Az interfészek közötti távolság tetszőlegesen növelhető további switch alkalmazásával. A számítógépünk a rendszer fizikai bemeneteit és kimeneteit a "Dante Virtual Soundcard" névre keresztelt virtuális hangkártya be és kimenetein éri el. A legtöbb intézményben eleve rendelkezésre állnak az UTP aljzatok így az épületen belül bárhol helyet foglalhatnak a rendszer elemei, szükség esetén bárhonnan távírányithatóak, felvehetőek vagy bejátszhatóak audio sávok.

RedNet interfészek
Több különböző típusú interfész található a palettán, melyek között megtaláljuk a mikrofon előfokokkal rendelkező konverterektől kezdve egészen a különböző digitális szabványok közötti átjárhatóságot biztosító (MADI, ProTools) tagokat is. Az A/D és D/A konveretek minősége egy új szint a Focusrite-tól, bár az ISA sorozatban található opcionális A/D átalakítókra eddig sem lehetett panasz. 192kHz/24 bites átalakítói 119dB dinamika tartományt biztosítanak. A különféle interfeszkből tetszőleges konfigurációk alakíthatóak ki attól függően, hogy milyen jellegű és számú csatornákra van szükség.

RedNet1 (8 analóg I/O)

 • 8x vonali szintű analóg bejárat
 • 8x vonali szintű analóg kijárat

 RedNet 2 (16 analóg I/O)

 • 16x vonali szintű analóg bejárat
 • 16x vonali szintű analóg kijárat

 RedNet 3 (32 digitális I/O)

 • 32x digitális I/O csatorna
 • World Clock bemenet és kimenet
 • 8x AES/EBU I/O
 • 32x ADAT I/O
 • 2x S/PDIF I/O

RedNet 4 (8 Mic Pre)

 • 8x csúcsminőségű Focusrite mikrofon bemenet
 • 2x nagyimpedanciás (Hi-Z) bemenet
 • 8x kapcsolható vonalszintű bemenet

 RedNet 5 (ProTools HD interfész)

 • ProTools HD interfész 32 I/O csatorna

 RedNet 6 (MADI interfész)

 • 64x MADI csatorna 
 • Különböző sebességű MADI csatornák támogatása
 • Word Clock bemenet és kimenet

Virtuális hangkártya és kontroll szoftver
Amennyiben nem használjuk a dedikált PCIe kártyát az Ethernethez, és beérjük némileg nagyobb latency értékkel (6-10msec), akár 64 bemenetet és 64 kimenetet haszálhatunk egyeidejűleg. A Dante Control szoftver segítségével tudjuk a routolási és konfigurációs beállításokat elvégezni. Az interfészeket a könnyebb azonosíthatóság kedvéért tetszőlegesen elnevezhetjük, a rendszer képes megjegyezni hogy a fizikai csatlakozások mely szoftveres sávnak felel meg, így a rendszerből szabadon eltávolíthatunk és áttelepíthetünk elemeket, csatlakozástatáskor azonnal a megfelelő routolás fog működni.

Fejlett routing funkciójának köszönhetően az analóg ki és bejáratokat szabadon összeköthetőek egymással, különböző jelutak alakíthatóak ki a rendszer elemi között. A beállított rendszer ezután számítógép nélkül is működik!

Biztonság
Főleg broadcast területen fontos, hogy akárki ne férhessen hozzá a rendszerhez. Mind a routolás, mind a felvétel és lejátszás jelszóhoz köthető, így kizárhatjuk az illetéktelen személyeket. 

Alkalmazási terület
A RedNet felhasználási területe meglehetősen tág, moduláris felépítéséből és egyszerű installálásából fakadóan számtalan helyzetben képes helyt állni.

 • Stúdió: elfelejthetjük a csoportkábeleket a feljátszó és keverő helyiség között, mindösze UTP kábelre van szükségünk a kábelezéshez. A Focusrite méltán híres transzparens előfokai és a RedNet konverterek minősége nem okozhat csalódást.
 • Színpad: FOH keverés sosem volt ennyire egyszerű, a legtöbb digitális pult egyrészt rendelkezik Dante protokoll támogatással, másrészt a meglévő rendszerekhez képest szinte késés nélkül lehet a keverési folyamatot elvégezni. Nem csupán a keverés, de a sávok rögzítése is megoldható, mindössze egyetlen laptopot kell rendszerbe csatlakoztatni.
 • Szoftverhangszerek színpadon: a rendkívül alacsony késésének köszönhetően szoftverhangszerekkel is lehet játszani a koncerten, miközben az összes sáv rögzítható mindemellett.
 • Oktatási intézmények: zenei vonatkozású intézmények esetében szinte kézenfekvő a használata, a meglévő Ethernet hálózat használható a különböző termekben lévő interfészek összekötésére, a zenekari felvétel tetszőleges helyen rögzthető, rack-be szerelve szabadon szállítható a szükséges helyre. Bármely számítógép szabad Ethernet portján keresztül használható az intézmény teljes RedNet infrastruktúrája

További kilátások
A Focusrite és az Audinate folyamatosan fejleszti a RedNet és Dante termékeket, számtalan funkciót és kényelmi megoldást kívánnak a integrálni. iPad/iPhone távvezérlés csak egy a fejlesztési irányból, mely még idén megvalósul.

További Információk

Garancia: 3 év a Focusrite oldalán történő termékregisztrációval
Támogatott platform -
Interfész típusa Dante
Analóg bemenetek
Focusrite Pro RedNet 6
Nincs
Analóg kimenetek
Focusrite Pro RedNet 6
Nincs
Mikrofon bemenetek
Focusrite Pro RedNet 6
Nincs
Fejhallgató kimenetek Nincs
DSP effektek Nincsenek
Digitális bemenet MADI
Focusrite Pro RedNet 6
Digitális Kimenet Dante, MADI
Max. Mintavételi frekvencia 192kHz
Max. Mintavételi bitmélység 24 bit
Bus Powered
Focusrite Pro RedNet 6
Nem. Beépített tápegység
Focusrite Pro RedNet 6
Word Clock Igen
Nettó súly 4,1kg
Bruttó súly 5,5kg
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!