Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: EMUE3KBD

E-MU Emulator III (8MB) model 6083

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

1 189 000 Ft
Darab

Részletek

Ha létezik digitális szintetizátor ami örökre velünk marad, akkor az az EIII. Valószínűleg a legjobb sampler amit valaha építettek, amennyiben a hang minőségéről van szó. A hangszer nem túl "komplex" olyan értelemben hogy nincs nagyon sok layer, moduláris felépítés meg ilyen kis csililivili dolgok amiket a szoftverek tudnak. Csak brutális megszólalás, amivel sem a samplerek, de még az analóg szintetizátorok sem tudják felvenni a versenyt.

Tulajdonképpen három EIII-asunk van, de most úgy döntöttünk, ezt az egyet eladjuk. Kiemeljük, hogy nem lesz több eladó darab ebből a hangszerből ha ez elkelt.

Az EIII alapból nagyon jó minőségben játszik vissza mintákat, ami szükséges a modern zenéhez. Semmi vintage hangzás, nincs 12 bit és társai. Ez rendesen 16 bit / 44.1kHz olyan jól megcsinálva, amennyire csak lehetséges. De akkor jönnek az analóg szűrők... Ennek a hangszernek van valószínűleg a legjobb szűrője amit ember valaha épített. Sima, kövér, abszolút megvan mindene. Hangot nem harap el: 70kHz-ig megy fel a cutoff, és természetesen önrezonanciára képes. Egy ilyen szűrő önmagában képes bármilyen hangból bármit csinálni: ezért nincs szüksége ennek a hangszernek semmiféle varázslatra ahhoz, hogy kreatívabb legyen mint bármilyen mai mindentudó digitális csoda.

A hozzá való hangmintakönyvtár bőséges és EXTRÉM minőségű. Ezt a hangszert annak idején nem gyerekek vették, akiknek a hangszíngyártó cégek eladhattak szinte bármit. Csúcsproducerek készítették borsos összegért egy olyan korban, mikor a nép még nem tudott CD-t másolni.

De ha nem egy gyári könyvtárból kell elindulni, az mégjobb: vedd fel az analóg szintid hangját, add hozzá az EIII analóg szűrőit, és máris van egy teljesen autentikus hangú polifón változat az eredeti monofón szintidből, ráadásul jobb szűrőkkel! Ez a válasz, hogy miért szól olyan jól mint egy Jupiter 8, vagy egy Oberheim Matrix, vagy miért jobb belőle egy Minimoog basszus mint az eredeti hangszerből.

Technikai értelemben az EIII egy brute-force felépítmény: a 16 hang, ami a polifóniát képezi valójában önálló áramkör. Mind a 16 hang saját D/A átalakítóval, saját analóg szűrővel és VCA-val rendelkezik. Ezeket pedig analóg módon összesíti. Elhiszed, hogy létezik digitális hangszer, ami sosem torzít be, ami nem fut ki headroomból? mert az EIII ilyen. Tökmindegy mennyire van felcsavarva a rezonancia vagy hány szólam szól egyszerre, itt olyan tartalékok vannak, amit a hangszeren belül nem lehet túllépni. A vonalszintű kimenete boldogan (és hangosan!) meg tud hajtani egy fejhallgatót is, nem gond.

És most az árnyoldal: bár az EIII fantasztikusan szól, ez az egyik legérzékenyebb, legsérülékenyebb hangszer amit valaha alkottak. 1987-ben mutatták be és 1990-ig gyártották, kb  1500 darab készült belőle, melyek tört része 8MB memóriájú. Mivel még mindig nagyon népszerű hangszerről van szó, a működő példányok száma pedig egyre csak csökken, a használtpiaci ára kezd abszurd magasságokba szökni.

Egy EIII karbantarására tehát nagy figyelmet kell fordítani, ezért is van az, hogy a használtpiacon eléggé bizonytalan sorsú és működésű darabokat találunk, és nyilván senki nem vállalja azt a masszív vessződséget, ami egy ilyen felújításával jár. Az alkatrészek beszerzése problémás, drága, és persze időben is rengeteg. 

Mivel a Hit Space a hivatalos EMU képviselet és szervíz, könnyebb dolgunk volt restaurálni a hangszert mint másnak, és a srácok remek munkát végeztek. Leszámítva a kozmetikai aspektust a hangszer azt az élményt nyújtja mint új korában a 80-as években! Erre mondom azt, hogy ez használt EIII-asok esetében gyakorlatilag példa nélküli.

A restaurálásról:

  • Az LCD teljesen új. Az eredeti EL LCD-t kicseréltük egy jég kék kijelzőre, mely nemcsak minden szögből látjható kíválóan és sokkal élesebb mint az eredeti, sosem halványul el. A csere rendkívül komplikált, idő- és utánajárás igényes feladat, viszont soha többé nem kell az LCD-hez hozzányúlni, és...mennyivel nagyobb élmény egy olyan hangszer, aminek a kijelzője jól olvasható! 
  • Minden nyomógomb és csúszka érzésre olyan, mintha új lenne.  Mivel újak is! :) Igen, miután nagy nehezen találtunk forrást, mindegyiket kicseréltük nullkilométeresre kizárólag azért, hogy az új tulajdonos örömét lelje benne.
  • A hangszert kalibráltuk és teszteltük.
  • A floppy és a belső merevlemez hibátlanul működik. A belső merevlemez mérete:  
  • CD-ket adunk hozzá. Jelenleg nincs hozzá olvasónk, de ha addig tudunk szerezni, mellékelni fogjuk eladáskor.
  • Egyedi igény alapján lecseréljük a benne levő ventillátorokat, és a merevlemez-t CF kártyás SCSI olvasóra. Ezügyben kérj tőlünk ajánlatot!
A képek az eladás tárgyát képező hangszerről készültek.
Itt pedig egy videó, ami hozzávetőleg eligazít bennünket a hangjáról, de bármikor ki lehet próbálni a Hit Space-ben személyesen is!
 

További Információk

Garancia: 0
Billentyűk száma 61
Billentyűk mérete Teljes méretű
Billentyű mechanika Fél-súlyozott
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
Aftertouch érzékenység
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
Igen, monofón
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
Modulációs kerék Van
Hajlítókar Van
Csatlakozási lehetőségek MIDI
Szintézis típusok Sampling
Polifónia
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
16
Multitimbralitás
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
16 part
Analóg kimenetek
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
16
Zónák száma
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
16
Hangminta memória mérete 8 MB
Mikrofon bemenet Nincs
Szekvenszer MIDI
Audio továbbítása USB-n keresztül
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
Nem
Expression pedál bementek
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
1
Kapcsoló pedál bemenetek 1
Bus Powered
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
Nem. Beépített tápegység
E-MU Emulator III (8MB) model 6083
Elemes működés Nem
Digitális Kimenet Nincs
Méret (Szé x Ma x Mé) 125cm x 47cm x 17cm
Nettó súly 30 kg
Bruttó súly 30 kg
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!