Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: CLANP488

Clavia Nord Piano 4 88

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

Normál Ár: 939 900 Ft

Akciós ár: 861 900 Ft

Darab

Részletek

A lehető legrealisztikusabb zongora hangzás színpadra

A Nord Piano széria negyedik kiadása a korábbiakban kijelölt úton halad fokozatosan a tökélesség felé - nagyban megnövelt polifónia, prémium Triple Sensor mechanika, Virtual Hammer Action technológia, jobb kezelhetőség és számos új funkció felel azért, hogy a lehető legautentikusabb hangzást és játékélményt biztosítsa mind a színpadon, mind a stúdióban.

A Piano 4 újdonságai:

 • Fokozatos áttűnés hangszínek váltásakor
 • Crossfade split hangszínek között
 • Organize funckió a hangszínek és programok gyors rendszerezéséhez
 • Kreatív Piano-filter a hangszín azonnali változtatásáért
 • Zongora esetében 120 hang polifónia
 • Sample Synth esetében 30+ polifónia
 • 512 MB-ra növelt Sample Synth memória
 • Bright Reverb

Autentikus érzet és hangzás

A már korábbi, Piano 3 modellből ismert három szenzoros, kiváltópontos prémium minőségű kalapácsmechanikáját örökölte meg a Piano 4, mely a Nord Virtual Hammer Action technológiával együttesen az akusztikus zongora kalapácsainak viselkedését fizikailag, hangban pedig az eredeti akusztikus zongora, és elektromechanikus billentyűsök dinamikáját hivatott emulálni.

A Nord Piano 4 akusztikus zongorák, (és elektro-mechanikus billentyűs hangszerek) teljesen realisztikus hangjainak széles skálájával felszerelt színpadi zongora. A húrrezonancia modellezés, és a pedálzaj szimuláció élethűen utánozzák a zongorák (és pianínók) megszólalását, karakterét, és akusztikus tulajdonságait. A kivételes mechanikának, és technológiának köszönhetően a repetitív játékmód és a dinamikák legszélsőségesebb fajtái is tökéletesen játszhatók, ugyanúgy, mint egy zongorán. A Triple Pedal segítségével (ez a speciális hármas pedál tartozék) előidézhetjük azokat a jellegzetes zajokat (pedál zaj, és a szabad húrok rezgésének hangjait), amik az akusztikus zongorán a pedál lenyomásákor keletkeznek. Lényeges, hogy a zongora modul hangjait teljesen szabadon cserélhetjük, az összes minta ingyenes, és folyamatosan bővül a hangkönyvtár.

További újdonság, melyet a zászlóshajó Stage-ből ismerhetünk, a Piano filter, mely segítségével nagymértékben megváltoztathatjuk az adott zongora karakterét egy gombnyomással. A Soft, Mid, Bright lehetőségek révén könnyedén hangszínezhetjük kedvenc zongoránkat egy gyorsabb rock, vagy egy lassú balladához - mindig, amit éppen megkíván a szám és az előadásmód!

Hasonlóan új funkció a Seamless Transition, mely biztosítja a programok váltásakor a hangszínek fokozatos lecsengését, biztosítva a zökkenőmentes váltást számrészek között.

A Nord Piano 4-ben is van sample lejátszó modul, így a Nord Sample Library hangjait split-elve, vagy layer-ezve hozzá lehet keverni a zongora szekció hangjaihoz. A Nord Sample LIbrary hangkönyvtár több mint 1000 hangszer mintavett hangját tartalmazza, a pengetősöktől a fúvósokon át a hangolt ütős hangszerekig, de rengeteg klasszikus szintetizátor hangját is megszólalthathatjuk vele.

Villámgyorsan választhatjuk ki, hogy layer vagy split szerint szeretnénk megszólaltatni a két modult, utóbbi esetében elérhető a Stage-ekből ismert Split Crossfade, mely fokozatos áttűnést biztosít a két hangszín között, melyet beállíthatunk három különböző értékre (small, large, off). 

Főbb jellemzők:

 • 88-billentyűs, Triple Sensor-os, továbbfeljesztett kalapácsmechanika 
 • Nord Virtual Hammer Action - technológia 
 • OLED-kijelző, átlátható, minden információt képes megjeleníteni egyszerre
 • 1 GB memória a Nord Piano library hangjai számára
 • 512 MB a Nord Sample Library tárhelye
 • Layer és Split funkció
 • Nord Triple Pedal tartozékként jár a hangszerhez
A zongora-szekció
 • 4 választható dinamika görbe
 • dinamikus pedálzaj a Nord Triple Pedal segítségével
 • Másidik generációs húrrezonancia modellezés
 • Soft Release - a hang elengedésének emulációja
A Sample - szintetizátor szekcó
 • Burkológörbe, és dinamika vezérlőkkel

Effektek

 • Minden effekt sztereó
 • Csöves torzítás
 • Vibe effekt
 • elkülönített zengető/delay effektek,
 • Tremolo, Pan, Ring-Modulátor és a kontrol pedállal vezérelhető wah-effektek

A Virtual Hammer Technológiáról

A Nord egyedülálló Virtual Hammer Action elnevezésű tehcnológiája szimulálja a zongora kalapácsainak viselkedését, ezáltal a hangok megszólalását, és a zongora hang dinamikáját is képes a legkifijezőbben visszaadni. A hármas szenzorral ellátott mechanika lehetővé teszi a szkenner számára, hogy a billentyűk mozgását a legprecízebben leolvassa. Így nem csak érzetében adja vissza a zongora billentyűk súlyozásának mértékét, és a kalapácsok mozgásának autentikus érzetét, de lehetővé teszi, hogy adott dinamika tartományhoz, és játékmódhoz a megfelelő hangminta szólaljon meg a legrövidebb időn belül. Nincs más digitális hangszer, ami ennyire gyorsan, és precízen reagál a zongorajátékra.

A repetíciók

A Nord Virtual Hammer Action technológia már lehetővé teszi azt is, hogy egy újabb hangot szólaltassunk meg a billentyű teljes felengedése nélkül is, ez az aminek segítségével kifejezőbb, apróbb repetíciókra, ritmikus hangismétlésekre is lehetőség nyílik, ugyanúgy, mint egy akusztikus zongora billentyűzetén.

Sokkal kifejezőbb játékmódok, a dinamikatartomány maximális kihasználása

Az új mechanika szenzorainak köszönhetően a billentyűzet a legapróbb részletekig érzékeny a játékmódokra. Akár ritmikus rövid hangokat játszunk, vagy legato-t, a félig felengedett billentyű hangjától a fortissimo-ig mindenre tökéletesen reagál a hangszer.

Az új "Dynamic Release" - a hang dinamikus felengedése

A Virtual Hammer Action technológia egyik legnagyobb újítása a dinamikára érzékeny hang-felengedés, ami az elengedés gyorsaságának megfelelő hangmintát szólaltat meg.

"GRAND WEIGHTED" kalapácsmechanika 

Az új mechankikát kifejezetten a Nord Piano 4 igényeinek megfelelően súlyozták, ez egy egyedi gyártású Fatar billentyűzet, amit kifejezetten ehhez a hangszerhez kalibráltak. 

 A Sample - Synth - szintetizátor szekció

A Sample Synth rész a  Nord Piano 4-ben 512 MB dedikált memóriával bír a Nord Sample Library 3.0 hangkönyvtár számára. Ez a hangkönyvtár a legkülönbözőbb mintavett hangok széles spektrumát lefedi az akusztikus hangszerektől egészen a szintetizátorhangokig bezárólag.
A Nord Sample Library 3.0 folyamatosan frissül, és ingyenes!

A Sample Synth rész Attack, Decay/Release - vagyis dedikált burkológörbe, és dinamika vezérlővel is rendelkezik, és  hangerőpedállal külön vezérelhető ezen modul hangereje is.

A letölthető, de tartozékként is a csomagban található Nord Sample Editor segítségével saját minták tölthetők a hangszer sample-synth moduljába. Saját .WAV-fájlokat kell a szoftverbe tölteni, és hozzárendelni az egyes billentyűkhöz. A klasszikus sample player funkciókkal is bír az editor szoftver.

Az Effekt-Szekció

A Nord Piano 4 effekt szekciója nagyszerű, és dedikált vezérlőkkel instant állítható effektekkel bír, a torzítóktól a wah effekten át az atmoszfélrikus zengetőkig minden szükséges megtalálható a kezelőfelületen. Minden effekt sztereó.

 • Effect 1 - Panoráma, Tremolo, Wah-wah és  Ring Moduláttor. Mindegyik effekt vezérelhető kontroller pedál segítségével.
 • Effect 2 - Phaser, Flanger, Chorus, és egy új Vibe effekt mindegyikhez két választható mélység paraméterrel
 • Delay - késleltető visszhang : Sztereó delay dedikált Tap Tempo gombbal - így a késleltetések ideje egyszerűen megadható
 • Három sávos EQ, sweep-elhatő közép tartománnyal
 • Kompersszor/ vagy erősítő szimuláció - Twin, JC, Small, kompersszor, és egy új Tube Overdrive (csöves) effekt

Mindegyik effekt szekció egy-egy modulhoz, tehát vagy a Piano, vagy a Sample-Synth szekcióhoz rendelhető hozzá

A Master effekt

Zengető hat algoritmussal, melyek mindegyikéhez választható Bright mód. 

A vezérlőpanel, kezelőfelület

A Nord Piano 4 minden funkcióra, és élő előadáshoz szükséges performansz eszközökre dedikált gombbal, vagy tekerővel bír. A transzponálás, a split pont, vagy a layer létrehozása szintén megoldható kezelőfelületi gombokkal, nincs dolgunk a menüben ezekhez, minden pofonegyszerű.

Immáron 400 programott tárolhatunk, melyet 16 bankon belül 25 helyre rendezhetünk.

Az OLED- kijelző

Az OLED kijelző tökéletes áttekintést nyújt a szerkesztéshez, hangszínválasztáshoz, az effektek és programok kiválasztásához a színpadon is. Az Organize funkcióval könnyedén, külső szerkesztő nélkül rendezgethetjük sorrendbe programjainkat, mintáinkat.

Split és Layer lehetőségek

The Nord Piano 4 két hanggenerátora elosztható a billentyűzeten egymásra rétegezve (layer), vagy kettáosztva (split). Mindkét szekció saját kontrol, és sustain pedál beállításokkal rendelkezik. 

Villámgyorsan kiválaszthatjuk, hogy layer vagy split szerint szeretnénk megszólaltatni a két modult, utóbbi esetében elérhető a Stage-ekből ismert Split Crossfade, mely fokozatos áttűnést biztosít a két hangszín között, melyet beállíthatunk három különböző értékre (small, large, off). 

Monitor input - bemenet

A Nord Piano 4-hez külső sztereó jelforrás (mp3 lejátszó, iPod, vagy egyéb) csatlakoztatható kisjack (3.5-ös jack) bemenetén keresztül. Ez csak a fejhallgató kimenetén szólal meg. 

További Információk

Garancia: 3 év
Billentyűk száma 88
Billentyűk mérete Teljes méretű
Billentyű mechanika Kalapácsmechanika
Clavia Nord Piano 4 88
Hajlítókar Nincs
Csatlakozási lehetőségek MIDI, USB
Szintézis típusok Sampling
Polifónia
Clavia Nord Piano 4 88
120 + 30
Multitimbralitás
Clavia Nord Piano 4 88
2 part
Analóg kimenetek
Clavia Nord Piano 4 88
2
Audio továbbítása USB-n keresztül
Clavia Nord Piano 4 88
Nem
Expression pedál bementek
Clavia Nord Piano 4 88
1
Kapcsoló pedál bemenetek 1
Bus Powered
Clavia Nord Piano 4 88
Nem. Beépített tápegység
Clavia Nord Piano 4 88
Elemes működés Nem
Tartozékok Kitartó pedál, Takaró, Sostenuto Pedál, Soft pedál
Méret (Szé x Ma x Mé) 1287 x 121 x 340 mm
Nettó súly 18.5 kg
Bruttó súly 23 kg
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!