Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: ART570101

Arturia MicroFreak

Normál Ár: 114 900 Ft

Akciós ár: 94 500 Ft

Darab

Részletek

Őrülten jó hibrid szintetizátor az Arturiától!
A MicroFreak az analóg és digitális szintik előnyeit vonultatja fel előttünk egy rendkívül élvezetes hangszer formájában. 

Oszcillátor
A szintetizátor oszcillátora digitális, összesen 14 mód közül választhatunk, melyekből 8 a nyílt-forráskódú Mutable Instruments Plates eurorack moduljából származik. Minden oszcillátor módnak 4 dedikált paramétere van, így rendkívül széles palettáját lehet a hangoknak előállítani. Monofón mellett 4 hangig parafón működésre is képes, így alkalmas pad-ok, chord jellegű hangszínek megszólaltatására is. A lehetséges oszcillátor típusok: BasicWaves, SuperWave, Harmo, Karlpus Strong, Wavetable, VA, Waveshaper, FM, Grain, Chords, Speech, Modal, Noise, Vocoder.

Szűrő
Az oszcillátor kivételével a jelút többi része már analóg. A MicroFreak szűrőjének alapja a legendás 12dB/oktáv meredekségű Oberheim SEM filter, mely LP, BP és HP módban is használható. Az eredeti SEM szűrőtől eltérően ez képes magasabb rezonancián öngerjedésre.

Moduláció
Az oszcillátor szekció sokoldalúságán túl a hangszer másik fő ereje a modulációs mátrix nyújtotta lehetőségek. 5 modulációs forrásunkat 7 különböző paraméterhez rendelhetjük, melyből 3-at teszőlegesen válaszhatunk ki, így igazán organikus hangszínek készíthetőek vele.

Burkológörbék és LFO
Burkolóból rögtön kettőt is kapunk, melyből az egyik ciklikus módba is kapcsolható, a másik klasszikus ADSR. A LFO több különböző hullámformával bír és akár szinkronizálható is.

Memória
Összesen 192 presetet is tárolhatunk benne, melyek közül az első 128 gyárilag fel is lett töltve különféle hangszínekkel. Minden hangszín két patternt tud tárolni, valamint négy automatizációt.

Arpeggiator/szekvenszer
A 64 lépéses step szekvenszert megfejelték egy érdekes véletlen generátorral, mely a szekvenciában lévő hangokra és azoka hosszára is alkalmazható. A szekvenszer presetenként 2 pattern-t képes tárolni, valamint 4 automatizációt rögzíthetünk benne.

Billentyűzet
Bár így hívjuk, nem a klasszikus értelemben vett billentyűzettel rendelkezik. A billentyűk nyomtatott áramköri lapon lettek kialakítva, így rendkívül gyors játékra képes, valamint a polifónikus Aftertouch-csal nagyon kifejezően játszhatunk rajta.

Csatlakozások
A külvilággal több csatlakozón keresztül kommunikálhat. A hátulján megtalálható CV/Gate/Pressure kimenetekkel tetszőleges külső szintetizátorunkat is meghajthatjuk a billentyűzetével vagy a szekvenszerrel. A MIDI csatlakozók a most divatossá vált 3,5mm-es kisjack-en keresztül érhetőek el. Bár tápegység jár hozzá, a szinti áramfelvétele elég alacsony ahhoz, hogy az USB csatlakozóján keresztül is képes működni. USB MIDI funkciót is kapott, így közvetlenül számítógépre is dugható.

v2.1 szoftver frissítés

Az új Firmware révén minden MicroFreak képes vocoder-ként is funkcionálni! Az ehhez szükséges dinamikus mikrofont a fejhallgató kimenethez csatlakoztatott TRRS adapterrel érhetjük el, így nem kell feláldoznunk a lehallgatást sem!

 

További Információk

Garancia: 1 év
Billentyűk száma 25
Billentyűk mérete Mini
Billentyű mechanika Multi-touch
Aftertouch érzékenység
Arturia MicroFreak
Polifón
Arturia MicroFreak
Hajlítókar Nincs
Csatlakozási lehetőségek MIDI, USB 2.0
Szintézis típusok Subtractive, Grain, FM
Polifónia
Arturia MicroFreak
1
Multitimbralitás
Arturia MicroFreak
Monotimbrális
Analóg kimenetek
Arturia MicroFreak
1
Szekvenszer MIDI
Audio továbbítása USB-n keresztül
Arturia MicroFreak
Nem
Expression pedál bementek
Arturia MicroFreak
Nincs
Bus Powered
Arturia MicroFreak
Igen
Arturia MicroFreak
Elemes működés Nem
Tartozékok Tápegység
Méret (Szé x Ma x Mé) 311 x 233 x 55mm
Nettó súly 1kg
Megjelenés dátuma 2019.01.24.
Rendezés: DESC
Eszköz! BrianGrassfield véleménye
Ár / érték
Minőség
Nagyon aranyos kütyü, szerintem pont arra jó, amire vettem. Nekem ez egy alap hanggenerátorként funkcionál egy MPC Live-al összekötve. Mivel saját effektjei nincsenek, ezért vagy csak nagyon kevés esetben lehet valódi élő hangszerként használni, vagy mindenképpen kell venni mögé egy effektprocesszort, mivel a hangja önmagában elég száraz és gyakran nem fér bele a mixbe. Mint szintetizátor viszont zseniálisan jó gép, a mátrix ugyanazon az elven működik, mint a MatrixBrute esetében, csak persze itt jóval kevesebb az összeköthető pont. A Speech szinti kivételével az összes oszcillátor típus eszméletlenül jól el van találva, nagyon használható. A beszédszinti nem tudom miért került bele, szerintem legfeljebb érdekességként, de sok gyakorlati haszna a kevés szókészlet miatt nem nagyon van, viszont lehet vele artikulált magánhangzókat is generálni. Nagyon tudom ajánlani techno, drone és kísérleti elektronika projectekre, a moduláris rendszereken kívül egyszerűen nem létezik ennél jobb eszköz, asztalra letehető formátumban. Az eszköz üzemel USB tápellátásról (printer kábel!), és bár se a gyártó se a disztributor nem írja, de kipróbáltam, és üzemeltethető powerbankról is, tehát ilyen értelemben ez egy hordozható eszköz is. Az MPC Live USB hostjára dugva is működik a varázslat, úgyhogy egy jó kis jammeléshez a szabadban pusztán egy TS kábel és egy USB printer kábel szükséges, fejhallgató, és egy csattra feltöltött akkumulátoros MPC Live meg a rádugott MicroFreak - 3 óra gondtalan zenélés bárhol. (Elküldve 2019. szeptember 4.)
Osszd meg ezt az értékelést másokkal!
Hasznosnak találod ezt az értékelést?  Igen Nem
(10 volt 10 közül aki hasznosnak találta ezt az értékelést)

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!