Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Akció Termékkód: ART811001

Arturia AudioFuse Rev2

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

Normál Ár: 219 900 Ft

Akciós ár: 216 500 Ft

Darab

Részletek

Az Arturia AudioFuse REV2 számos olyan apró frissítést tartalmaz mely könnyedebbé teszi a napi használatot. Az AudioFuse Studio és 8pre hangkártykkal passzoló külcsínyen túl az USB csatlakozót is egy jóval masszívabbra cserélték, megoldották a megfelelő hűtést, továbbá megszűntették a kikapcsoláskor jelentkező "pattanást".

Ezen túl az ajándék AudioFuse Creative Suite folyamatosan bővülő szoftvercsomagja növeli a használati értékét, melyben a kiváló minőségű Arturia virtuális hangszereket és effekt plug-inokat találhatjuk:

 • Analog Lab Lite
 • TridA Pre
 • 1973 Pre
 • V76 Pre
 • MIni Filter
 • Comp FET-76
 • Delay TAPE-201

MUNKAMENET

Az Arturia mérnökei észrevették, hogy a jelenlegi kínálat eszközei érdemben “egykaptafára” készülnek, figyelmen kívül hagyva a házistúdókra jellemző tipikus munkamenet igényeit, így azok számos kardinális problémájára egész egyszerűen nem tudnak választ adni. Nem tudjuk felidézni, hány ügyfelünknek nem tudtunk frappáns megoldást mondani olyan egyszerű helyzetekre, mint pl. a talkback funkció, mikoris a felvétel készítője utasítani szeretné a szintén fejhallgatót viselő (másik helységben levő?) zenésztársát. És ez csak egy azok közül, melyet a többi gyártó észre sem vett.

IRÁNYÍTHATÓSÁG

Ma szinte minden érintőképernyős, vagy minden funkciót egyetlen gombbal vezérelni próbáló, mikroszkópikus méretű eszköz, így soha nem volt szembetűnőbb, mekkora előnyt jelentenek azok a szerkezetek, melyek minden funkciójukhoz dedikált, megfogható kezelőszervet kapnak. Miután olyan emberekről van szó, akiknek életeleme az, hogy beavatkozzanak a zene minden részletébe (és őket hívjuk hangmérnöknek!), a szabályzók fizikai létezése és megfelelő mennyisége számukra  az univerzum dimenzióit jelentik. Nincs nagyobb gyilkosa a kreativitásnak, amikor menükön kell visszalépkedni ahhoz, hogy mondjuk az ének felvételi szintjét beállítsuk. Az Audiofuse-on ráadásul minden résztvevőnek saját, dedikált szabályzói és gombjai vannak: a legjobb felület amit valaha csináltak hangkártyán. Pont. 

MOBILITÁS

Gyakran láttuk hírdetésekben, mikor zenészek a stúdiótól távol kis mobil rendszerrel készítenek zenét. Így ellentmondásosnak is tűnhet pl. az, hogy a hangkártyájuk eleve nem szállítható, vagy legalábbis doboz nélkül egy táskába berakni kockázatos. Az Audiofuse robosztus alumínium burkolatot kapott és levehető (!) fedőlapot, így biztonságosan szállíthatjuk bárhova, nem kell aggódnunk azon, hogy megsérül valamelyik potméter vagy összekarcolódik valahol. A kezelőszervek logikusan a megfelelő helyekre lettek helyezve, ami a gyors és kényelmes használathoz elengedhetetlen. Három különböző színben is elérhető. Ahogy látni fogjuk, a mobilitáshoz nélkülözhetetlen az is, hogy ne kelljen függeni külső perifériák meglététől! Épp ezért lesz kiemelkedően érdekes, hogy az Audiofuse mennyivel felkészültebben tud szót érteni a külvilággal!

CSATLAKOZÁS

Bemenetek és kimenetek számában nincs okunk panaszra, a külvilághoz szinte minden létező módon kapcsolható a kártya. Rendelkezik 4 analóg bemenettel és 4 analóg kimenettel. A bemenetek természetesen a szükséges fantomtápot is képes biztosítani a kondenzátor mikrofonok számára, melyek függetlenül kapcsolhatók. A mikrofonelőfok a DiscretePro® nevet kapta. Sikerült egy valóban kis zajú erősítőt építeniük, aminek a segítségével +75dB(!) erősítés is elérhető, ami a kis érzékenységű ribbon, vagy dinamikus mikrofonok esetén rendkívül fontos (pl. Shure SM7B). A bemeneteken megtalálható a klasszikus funkcióknak számító fázisfordítás és a -20dB pad is. Az első két bemenet egy-egy insert ponttal is rendelkezik(!), ennek köszönhetően megoldható az, hogy az előerősítő és a konverter közé beékeljünk külső eszközt, pl. analóg kompresszort vagy hangszínszabályzót. Nem is értjük, hogy lehetett élni enélül ezidáig!

Ha esetleg lemezjátszónk hangjának digitalizálására szeretnénk használni, semmi probléma. A 3/4-es bemenetek átkapcsolható vonali szintről phono jelre és nincs szükségünk külső RIAA korrektor eszközökre.

Fejhallgató kimenetből rögtön kettőt is kapunk, és hogy ne kelljen folyton a kisjack-nagyjack átalakító keresgélésével (értsd, elvesztésével) foglalkozni, egyaránt megtalálható rajta mindkét aljzat a füles számára. A négy kimenet közül tetszőlegesen válaszhatunk, hogy melyiket-melyik fejhallgató kimeneten szeretnénk hallani. 

A négy analóg kimenet két monitor pár meghajtására is használhatjuk. A Speaker A/B szabadon kiosztható a kimenetek között. Ha esetleg egy másik helyiségben lenne az egyik pár monitor vagy fejhallgató, akkor a beépített TalkBack funkcióval rögtön meg is köszönhetjük zenésztársunknak a remek felvételt.:)

Digitális csatlakozásai jóval túlmutatnak azon, amit ebben az árkategóriában megszokhattunk. További 8 ADAT bemenettel és kimenettel is ellátták, így a későbbiekben tetszőlegesen bővíthető a csatornák száma. Szinte ritkaság számba megy, de rendelkezik WordClock csatlakozókkal is, amivel a külső digitális eszközeinket szinkronizálhatjuk a kártya órajeléhez. Szükség esetén a koax S/PDIF csatlakozó látja el a WordClock feladatát. A MIDI ki-, és bemenetek egy-egy kibontón keresztül érhetőek el, tehát ezt se spórolták le.

Manapság, amikor egyre kisebbek a mobil számítógépek és sok esetben csak egy TabletPC vagy iPad helyettesít egy számítógépet, állandó probléma megfelelő számú USB port hiánya. Szerencsére az Arturiánál gondoltak erre is és beépítettek a hangkártya hátuljába egy 3-portos USB-HUB-ot. Ide akár pendrive-unk, MIDI billentyűzetünk vagy kontrollerünk is csatlakozhat.

HANGMINŐSÉG

A hangkártyák felhasználói bizonyosan ismerik azt a jelenséget, mikor kénytelenek külső mikrofon előerősítőt használni jobb felvételekhez. Ennek minden esetben minőségi oka van, mely cserébe viszont megöli a mobilitást. A hangkártyákon általában alibiként szereplő mikrofon csatalkozások fő baja, hogy nem hozzák szépen a forrás hangját akkor sem, ha esetleg a konverter lehetővé tenné, a felső állásokban pedig rendkívül zajosak, torzak. Maximum állásuk pedig kivétel nélkül elégtelen alacsony szintű források felerősítésére, pl. ribbon vagy dinamikus mikrofonokhoz. Az Arturia mérnökei úgy gondolták, hogy ezen a szokáson is változtatnak:   mikrofonelőfoka példaértékű, 129dB-es jel/zaj aránya okán akár +75db gain is elérhető, úgy, hogy a hang mindvégig transzparens marad. Az áramkör elvben 250kHz-ig biztosít lineáris frekvenciaátvitelt. A konverterek 192kHz/24 bites felbontást tesznek lehetővé, így erre sem lehet panasz.  

Kompatibilitás

Mivel class-compliant USB eszközről van szó, így nem szükséges semmilyen drivert telepíteni a működéshez. Ezáltal bármilyen operációs rendszerhez csatlakoztatva azonnal munkára vagy szórakozásra fogható, legyen az Windows, OS-X, Linux , iOS-t vagy Android-ot futtató rendszer. Korszerű USB chipset-je révén az AudioFuse latency-je (késése) is minimális, mindösszesen 3msec bemenettől kimenetig.

Főbb ellemzők:

 • Könnyű kezelhetőség - 1 gomb 1 funkció, menük nélkül
 • Kimagasló hangminőségű konverterek
 • A lehető legtöbb csatlakozó (analóg, digitális, MIDI)
 • Robosztus - strapabíró ház, hordozható méretben
 • Minden létező operációs rendszerre használható legyen

 

További Információk

Garancia: 1 év
Támogatott platform Windows , Mac, iPhone, Linux, iPad
Interfész típusa USB 2.0
Analóg bemenetek
Arturia AudioFuse Rev2
4
Analóg kimenetek
Arturia AudioFuse Rev2
4
Mikrofon bemenetek
Arturia AudioFuse Rev2
2
Fejhallgató kimenetek 2
Arturia AudioFuse Rev2
DSP effektek Nincsenek
Digitális bemenet S/PDIF (RCA)
Arturia AudioFuse Rev2
ADAT
Arturia AudioFuse Rev2
Digitális Kimenet S/PDIF (RCA)
Arturia AudioFuse Rev2
ADAT
Arturia AudioFuse Rev2
Max. Mintavételi frekvencia 192kHz
Max. Mintavételi bitmélység 24 bit
Bus Powered
Arturia AudioFuse Rev2
Nem. A tápegység tartozéka
Arturia AudioFuse Rev2
Word Clock Igen
Nettó súly -
Bruttó súly -
Megjelenés dátuma 2015.01.22.
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!