Tel: +36 1 322 2519
Bemutatóterem: 1076 Bp. Péterfy S. 9 (Térkép). Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30 + szombat 10:00-16:00

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: ABL88177

Ableton Live 10 Suite - EDU (download version)

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

129 900 Ft
Darab

Részletek

OKTATÁSI VERZIÓ kizárólag nappali tagozatos tanulók és tanárok részére!

Az szoftver regisztrációjakor a diákigazolványnak és iskolalátogatási igazolásának a másolatát kell PDF-ben csatolni.


 

Az Ableton Live az egyik legkreatívabban használható zeneszerkesztő, amellyel egy zenész találkozhat. A szoftver első verziójának 2001-es bemutatása óta töretlenül ível felfelé a népszerűsége, számtalan amatőr és professzionális szintű zenész használja ötleteinek megvalósítására. A szoftver ereje elsősorban könnyű kezelhetőségében, egyedi megoldásaiban rejlik. Annak ellenére, hogy kezelésének elsajátítása páratlanul egyszerű, eredmény tekintetében minden szempontból az élvonalbeli szoftverek minőségét tudja.

Az új, 10-es verzió egy teljesen új dimenzióba emeli a kreatív zeneírás, kísérletezés folyamatát a hangszínkészítéstől a dal kompozíciójának szerkesztéséig.

Beépített sokoldalú hangszerei és számtalan audio effektjei azonnal képessé teszik a klasszikusabb daloktól a modern elektronikus zenei műfajokon át való örömteli dalszerzésre. Az ötlet fejben való megszületésétől a kész zenéig igazán gyorsan és egyszerűen dolgozhatunk. A kimondottan az Ableton Live-hoz tervezett Push2 segítségével pedig úgy használhatjuk a Live-ot, mintha csak egy hangszer lenne a kezünk alatt, a számítógépet szinte teljesen ki is zárhatjuk az alkotás folyamatából.

A felhasználási lehetőségeinek tárháza meglehetősen bőséges: dalírásra, tetszőleges stúdió munkára, remixek és DJ mixek készítésére egyaránt kényelmes környezetet biztosít.

Az új, 10-es verzió számos újdonságot hozott, legyen szó akár az új kiváló hullámtábla szintiről, kitűnő effektekről, MIDI szerkesztést egyszerűsítő funkciókról, vagy talán ami még fontosabb, az öltetek egyszerű rögzítéséről.

Új hangszer és effektek

Wavetable

Az első legfontosabb új hangszer a Wavetable, mely a nevéből adódóan hullámtábla szintézissel operál. Organikus hangszínek, basszusok, atmoszférikus hangok rendkívül széles skáláját szólaltathatjuk meg vele.

Echo

 

Egy igazán izgalmas effekt formájában érkezik az Echo, melybe mindent beletettek, amiért az analóg és digitális delay-eket egyaránt szeretjük. Az analóg jelleget tovább erősíti a bemeneti jel torzíthatósága, valamint az analóg modellezett szűrő a visszacsatoló ágban.

Drum Buss

Ez nem csupán egy busz kompresszor, mellyel tetszőleges karaktert faraghatunk dobsávunknak, hanem használható akár hangszercsoportok “összefogására” is. Torzíthatunk a szükséges mértékben és a tranzienseinket is rendbe tehetjük egyszerűen. Figyelem! Könnyen túlzásba lehet vinni a használatát! :)

Pedal

A nevéből könnyen kitalálhatjuk a hangját és funkcióját is, három különböző analóg modellezett torzítást végezhetünk vele: Overdrive, Distortion és Fuzz. A gitár pedál effektekből megszokott hangzások egy 3 sávos EQ-val kombinálva az enyhébb “meleg” hangtól, a keményebb hars hangzásokra is használható.

Capture

Remek új funkciót kapott a Live 10 Capture néven. Ezzel bátran elfelejthetjük a felvétel gomb nyomogatását, amikor csak rögzíteni akarunk egy dobszólót vagy egy dallammenetet MIDI-ben, ugyanis a szoftver minden egyes mozdulatunkat rögzíti. Bátran kísérletezhetünk, improvizálhatunk; egyetlen ötlet sem fog elveszni. Ha úgy gondoljuk, hogy az előzőleg feljátszott részt megtartanánk, egyszerűen csak rányomunk a Capture gombra, és már folytathatjuk az új sáv felvételét, vagy rögzíthetünk ugyanerre a sávra további MIDI eseményeket.

További újdonságok

  • Multi-clip editing: Egyszerre több Clip is megjeleníthető az editorban
  • Átláthatóbb szerkesztés az Arrangement ablakban, új gyorsbillentyűk
  • Saját gyűjteményeket hozhatunk létre presetekből, hangmintákból, ezeket különböző színekkel jelölhetjük meg
  • A hangkártya fizikai be és kijáratait szabadon elnevezhetjük
  • Nem csupán sávokat rendezhetünk csoportokba, de a csoportokat is egymás alá rendezhetjük
  • Letisztultabb, átláthatóbb grafika
  • Továbbfeljesztett effektek:
  • Utility: monóba kapcsolható szub tartomány
  • EQ Eight: a frekvenciatartomány egészen 10Hz-ig le tud menni

Mélyebb Push2 integráció

A Push2 lenyűgöző felbontású és élességű kijelzőjén ezentúl még részletesebb információk jelenek meg a Live saját hangszerei és effektjeinek hasnzálata közben, még több funkció és szerkesztési művelet érhető el a számítógép egér és billentyűzetének használata nélkül. Ezen túl kapott még egy új szekvenszer módot, amivel pofonegyszerűen lehet több szólamú dallamokat feljátszani.
A MIDI hangok editálása sosem volt ennyire egyszerű a Push2 segítségével, automatikusan nagyít a kijelölt hangjegyre, egy pillanatra sem kell levennünk a szemünket a Push2 kijelzőjéről.

Intro, Standard és Suite verziók

A korábbiakhoz hasonlóan szintén három különböző kiadásban érhető el a Live. A legtöbb tulajdonságaikban megegyeznek, de a Standard és a Suite verzió tartalmaz extra hangszereket, effekteket, több GB-nyi hangmintát. Ezen felül a Suite a Max4Live-val együtt érkezik. Természetesen később bármikor lehet nagyobb verzióra frissíteni. A részletes összehasonlítást ezen az oldalon lehet megtalálni: Compare Editions

Max4Live

A Max4Live egy vizuális programozási környezet, ahol lehetőségünk van saját hangszerek, effektek létrehozására, de akár a Live egész felületét is lehet vezérelni vele egy API-n keresztül. A Live10 immár beépítve tartalmazza a Max4Live-ot, így nem kell külön telepíteni a Max szoftvert, ráadásul korábban nem tapasztalt sebességgel tölthetjük be Max4Live eszközeinket. Az interneten számtalan úgynevezett “m4l patch” tölthető le, amikkel tovább bővíthetjük az arzenálunk.


További Információk

Garancia: 0
Szoftver kategória Zeneszerkesztő
Támogatott formátumok Audio Unit, VST
Összehasonlító táblázat

https://www.ableton.com/en/live/compare-editions/

Támogatott platform Windows , Mac
Megjelenés dátuma 2018.02.08.
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!