Tel: +36 1 322 2519
Nyitva: hétfő-péntek 10:00-18:30

Nincsenek termékek a kosarában.

Termékkód: STR15BSTCK

Strymon DIG B-stock

Legyen az első aki véleményt ír a termékről!

105 900 Ft

Részletek

Bontott csomagolású, hibátlan műszaki és esztétikai állapotú termék, teljes garanciával.

A DIG újra megmutatja a digitális késleltető effektek eredeti lelkét, és küldetését, ráadásul tudásban meg is duplázza az elődöket - két egyidejűleg működő, integrált delay-t használ, ezáltal a 80-as években elterjedt rack-es kivitelű késleltető effektek sajátos hangú, magával ragadó hatásait ugyanúgy élethűen hozza, mint a mai zenékben használatos ritmikus, kristálytiszta késleltetéseket, atmoszféra-hatásokat. Összefoglalva: rengeteg hasznos, de szokatlan funkcióval rendelkező pedál kivitelű kreatív delay effekt. 


Könnyedén létrehozhatunk a saját ízlésünknek megfelelő, vagy a zenénkhez tökéletesen passzoló funkciót betöltő bonyolult, tempó-szinkronizált, vagy akár teljesen “borult” atmoszférikus nem lineáris delay-eket, extrém  esetben a határ szinte teljesen elmosódhat a delay, és zengető effekt között, annyira széles spektrumban változtathatók a DIG paraméterei. A szónikus lehetőségek horizontja rendkívül széles, öt különböző ritmikai felosztást használhat mindkét delay effekt, és háromféle route-olási lehetőség adott. Akár a pontozott, vagy szinkópa ritmikákkal pulzáló delay-ektól elkezdve a földöntúli “echo” hatásokig mindenre alkalmas a DIG, ráadásul teljesen áttekinthető, egyszerű kezelőfelülete van.

Vissza a jövőbe

A rackbe szerelhető digitális késleltetők az audio-effektek teljesen új éráját nyitották meg a 80-as években. Az innovatív elektronikai tervezésnek köszönhetően a valaha hallott legtisztább delay effektek jöhettek mára létre, és több, mint harminc év után ismét sajátos karakterű késleltető effekt született, ami paramétereinek -és az azóta a DSP technológia területén bekövetkezett fejlődésnek- köszönhetően különlegesebb, és inspirálóbb, mint valaha. 

A digitális késleltetők technológiájának alapos vizsgálata közben derültek ki az egyes modellek “egyéniségének”, sajátos viselkedésének okai. Ezen vizsgálatok alapján a DIG háromféle digitális késleltető módban lett képes megszólalni: az egyik a 80-as években elterjedt ADM (adaptív delta modulációs) mód, a második a 80-as évek közepén elterjedt 12 bites PCM mód, és a modern, nagy felbontású 24/96 mód. Ezek karakterben, és megszólalásban jelentősen különböznek egymástól, más-más időszakot idéznek fel.

A két késleltető egyesíti erőit

A DIG két delay effekt egyidejű működésén alapul, ezek vagy egymástól függetlenül, vagy egymással szinkronizálva képesek működni.

A Delay 1

Ez a maszter, ehhez igazodik a második késleltető. A Delay 1 késleltetéseinek ismétlődődései teljesen egyszerűen egy potméterrel szabályozhatók 20 ms -tól 1.6 másodpercig. A hosszabb idejű késleltetési beállítások jellemzően ambient-es hangzásokat hoznak létre, míg a nagyon rövid idejű delay-ek jellemzően slapback, vagy duplázó effektet. 

A Delay 2 - a kiegészítő ismétlődés

Ezen a második delay az elsőhöz képest 5 ritmikai osztában képes ismétléseket megszólaltatni (triola, nyolcad, pontozott nyolcad, pontozott negyed, negyed, és az aranymetszés arányában megjelenő ismétlés). A Delay 2 nem köteles szinkronban futni az egyessel, “Free”-módban teljesen független ismétléseket szólaltat meg. Ebben a módban a nagyon rövid ismétlés képes kórus, flanger effektet hozzáadni a hangzáshoz.

Soros, párhuzamos fűzés, és Ping-Pong  

A két delay háromféle konfigurációba köthető. A soros (series) összekötést úgy kell elképzelni, mintha két pedál lenne sorba kötve, a párhuzamos (paralell) kötésnél a Delay 1 szólal meg a bal, a Delay 2  jobb oldalon, a Ping Pong delay-t pedig a balról jobbra “pattanó” egymásra ható ismétlődések jellemzik. 

A “Free” - mód

A Free-módban a két delay közti szinkron, és a ritmikai felosztások teljesen kikapcsolhatók, a Time 2 gombbal ilyenkor a késleltetés mértéke 20 ms-tól szabadon állítható 1.6s-ig. 

Circular Repeats (körkörös ismétlődések)

A TAP lábkapcsolóval kapcsolható be a körkörös ismétlődés funkció, amikor mindkét delay addig tartja statikus hangerőszinten a lenyomáskor éppen megszólaló hangokat, amíg fel nem engedjük a kapcsolót. 

Fontos tudni, hogy a másodlagos funkciók a két lábkapcsoló együttes lenyomásával, és a potméterek egyidejű tekerésével hívhatók elő, így hívható elő a filter mód például (alul áteresztő, és felül áteresztő szűrő),vagy akár a Free-mód.

A DIG pedálhoz expression, vagy “Tempo-Tap” pedál csatlakoztatható.

Specifikáció

  • Két egyidejűleg működő, integrált késleltető effekt, a digitális rack formátumú delay-ek egyedi hangzásával 
  • Öt duál - késleltető, és hangszín szabályzó gomb: Time, Time 2, Mix, Mix 2, (a két delay hangerejének aránya) Repeats (az ismétlések száma)
  • Egy abszolút modern (24/96), , nagy felbontású, és két klasszik digitális delay hangzás: ADM, 12 bit
  • Öt ritmikai felosztás: Triola, Nyolcad, Golden Ratio (aranymetszés), pontozott nyolcad, pontozott negyed
  • Háromféle delay modulációs mélység: Off (kikapcsolt), Light, Deep (kórus szerű effekt)
  • Öt “rejtett” gomb a részletes beállításokhozl: Delay 1 Subdivision, Sync/Free Mode, Filter, Config, Delay 2 Repeats
  • Választható Free Mód - kikapcsolja a ritmikai osztásokat, és a szinkront a két delay között
  • A tap gomb nyomva tartásával “Circular Repeat” körkörös folyamatos ismmétlés effekt
  • 20ms -tól 1.6s-terjedő késleltetés 

További Információk

Garancia: 1 év garancia
Megvalósított funkciók Késleltető (Delay)
Vintage / Modern Vintage
Kivitel Egyedi
Felépítés Digitális
Csatornák száma 1
Digitális Kimenet Nincs
Nettó súly -
Bruttó súly -
Megjelenés dátuma 2015.05.20.
Nem érkezett még értékelés a termékről.

Az értékelés írásához belépés szükséges.


Az értékelés írásának feltétele a termék megvásárlása.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Még nem érkezett kérdés. Legyél te az első aki kérdez!